ŽDRIJEB EUROPSKE LIGE

Hajduku Skonto, Slavenu Shkendija ili Portadown

Ponedjeljak, 25. lipnja 2012. 15:56 Napisao/la  I. J.

Nogometaši Osijeka u 1. pretkolu igraju protiv Santa Colome iz Andore

Nakon Dinama svoje protivnike u ovogodišnjim europskim ispitima saznali i ostali hrvatski predstavnici, koji će nastupati u Europskoj ligi. Prvi sezonu otvaraju Osječani koji će nastupiti u prvome pretkolu, a protivnik im je andorska FC Santa Colome. Prva utakmica na rasporedu je 5. srpnja u Andori dok se uzvrat igra tjedan dana kasnije 12. srpnja u Osijeku.

Ostala dva hrvatska predstavnika ulaze u drugo pretkolo. Hajduk je za protivnika dobio Skonto iz Rige, dok će Slaven Belupo na boljeg iz ogleda između makedonske Shkendije ili sjevernoirskog Portadowna. Splićani su u prvome ogledu domaćini. Prva utakmica igra se 19. srpnja na Poljudu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Rigi.  Momčad Skonta posljednjih je 14 godina prvak Latvije. I trenutačno su vodeći i latvijskom prvenstvu, nakon 14 odigranih prvenstvenih sakupili su 28 bodova.

- Dobili smo neugodnog protivnika. Skonto je 15 puta bio prvak svoje zemlje od čega 14 puta uzastopno. Trenutno su vodeći na tablici. Pokušati ćemo sakupiti što više podataka o njima. Mislim da dobro da prvi susret igramo pred svojim navijačima. Vjerujem da će Poljud biti dobrano popunjen. Pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat kako bi što mirnije otišli na uzvratni susret, objasnio je trener Mišo Krstičević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.