Europska liga: Hajduk u blijedoj predstavi uspio sačuvati prednost protiv irskog Dundalka

Četvrtak, 24. srpnja 2014. 22:56 Napisao/la  SC

Uzvrat drugog pretkola: Hajduk - Dundalk 1:2. Splićani prolaze dalje zbog pobjede (2:0) otprije tjedan dana u Irskoj

Europska liga - uzvratni susret 2. pretkola

HAJDUK - DUNDALK 1:2

Stadion Poljud. Gledatelja 20.000

Sudac: Ionus Mariut Avram (Rumunjska)

Strijelci: 1:0 Kouassi (25) 1:1 Hoban (66) 1:2 Byrne (74)

Žuti kartoni: Milović, Bencun (Hajduk) Gannon, Towell (Dundalk)

HAJDUK: Stipica - Mikanović, Maloča, Milović, Jozinović - Vlašić (74 Maloku), Anđelković, Caktaš (46 Bradarić), Bencun - Kouassi (62 Maglica), Gotal

DUNDALK: Sava - Gannon, Boyle, Gartland, Massey - Towell, Mountney, Shields - McMillan (67 Byran), Higgins (87 Meenan), McDermott (57 McDermott)

Dva lica pokazao je Hajduk na domaćoj europskoj premijeri. U prvom dijelu je sigurno kontrolirao susret povevši preko Jeana Kouassija, no povlačenjem u drugom poluvremenu, u kombinaciji s nesporazumima u obrani, omogućio je Dundalku da dođe korak do senzacije. Hajduk ide dalje, sljedećeg tjedna igrat će protiv kazahstanskog Šahtera iz Karagandija, no bila je ovo predstava za što brži zaborav. Mnogo je pojedinaca još izvan forme, a najviše zabrinjavaju pogreške u zadnjoj liniji. ouassi je glavom pronašao Gotala koji odmah iz teške situacije petom proigrava Kouassija, a ovaj uz pomoć irskog braniča, kojeg lopta malo pogađa, šalje loptu u mrežu. Hajduk je potom iskontrolirao igru do kraja poluvremena.

Činilo se po izvedbi u prvom dijelu kako je Hajduk siguran putnik u treće pretkolo. Međutim, kao da se strah uvukao u domaće koji su se prerano povukli prema Stipici, a onda opet poklonili pogodak protivniku, kao protiv Istre. ozinović je vraćao loptu iza leđa Miloviću, Hoban je to pročitao i presjekao. Vratar Splićana pokušao je spasiti stvar istrčavanjem, ali je bio prekratak i irski napadač lako ga je obišao i pogodio praznu mrežu. Pravi problemi nastali su osam minuta kasnije, kad je Shields odlično ubacio na drugu stativu, gdje Irci ostaju potpuno usamljeni, a Byrne šalje loptu u mrežu. Na kraju su Splićani uspjeli proći dalje s ukupnih 3:2, ali poslije ovog dvoboja ostaje mnogo upitnika za stručni stožer. U nedjelju slijedi derbi na Kantridi, a nova predstava poput ove mogla bi rezultirati debaklom Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.