Europska liga: Hajduk poražen u Kazahstanu nakon nove loše predstave, na Poljud s dva gola minusa

Četvrtak, 31. srpnja 2014. 16:31 Napisao/la  SC

Prvi susret 3. pretkola: Shakhter Karagandy - Hajduk 4:2. Tri pogotka Hajduk je primio iz prekida, neuvjerljiva predstava porozne splitske obrane

Europska liga - Prvi susret trećeg pretkola

SHAKHTER - HAJDUK 4:2

Gradski stadion u Karagandi. Gledatelja 10.000

Sudac: Aliar Agaev (Azerbajdžan)

Strijelci: 1:0 Topčagić (10) 1:1 Gotal (19) 2:1 Finonchenko (21) 3:1 Džidić (70) 3:2 Caktaš (78-11m) 4:2 Zhangylyshbay (90+3)

Žuti kartoni: Maslo, Kirov, Džidić, Maliy, Poryvaev (Shakhter)

SHAKHTER: Mokin, Poryvaev, Džidić, Maliy, Maslo, Vičius, Konysbaev, Pokrivač (61 Bayzhanov), Kirov, Topčagić (83 Zhangylyshbay), Finonchenko (86 Murzoev)

HAJDUK: Stipica, Mikanović, Milić, Jozinović, Maloča, Anđelković, Vlašić (88 Maloku), Caktaš, Bradarić, Gotal, Kouassi (72 Bencun)

Nogometaši Hajduka nisu se najbolje proveli na novom europskom gostovanju. U prvom susretu trećeg pretkola Europske lige poraženi su splitski bili od Shakhtera u Karagandiju rezultatom 4:2. Još već problem od dostižnog rezultata na Poljudu je činjenica da je prezentirana njihova loša igra koja ne ulijeva nadu za utakmice koje dolaze. Momčad Igora Tudora bila je svjesna opasnosti koju može prouzročiti neugodna kazahstanska ekipa, no nisu je uspjeli spriječiti.

Prva opasnost su prekidi, iz kojih je Hajduk primio tri pogotka. Prvi se dogodio u desetoj minuti. Litavski veznjak Viničius izveo je aut, poznat je taj igrač po dalekomentim izvođenjima ubačaja sa strane. Jedan takav dogodio se upravo tada, primio je loptu Topčagić, bio je leđima okrenut golu, othrvao se nedovoljno agresivnom Anđelkoviću i zabio za 1:0. Hajduk je izjednčaio devet minuta kasnije, Gotal je zabio nakon solo-akcije. Pokrenuo ju je na lijevoj strani, krenuo prema sredini i pogodio u prvi kut kada nitko iz domaće obrane to nije očekivao.

Ipak, rezultatski egal nije bio dugačkog vijeka. Već u 21. minuti dogodila se ista slika kao i jedanaest minuta ranije. Viničius izvodi aut, Malo prenosi na drugu stativu a ondje je sam kapetan Finonchenko, Stipica nije imao šanse. Do poluvremena Hajduk je mogao zabiti u 38. minuti kada Mikanovićev ubačaj dočekuje Jozinović i gađa u vratara Mokina. Mogli su i domaći, ponovno iz iste situacije. Viničius izvodi aut, Topčagić se ponovno okreće pored Maloče ali i zamalo promašuje.

U nastavku je dvije velike prilike za izjednačenje propustio Gotal (48, 58), ali propuštena je bila i velika šansa domaćih (Konysbaev 70) za povećanje vodstva. Ono što nisu uspjeli u sedamdesetoj, jesu minutu kasnije. Ponovno prekid postaje koban za Splićane. Finonchenko izvodi korner, a s prve stative glavom pogađa Džidić za 3:1. Sreća za Hajduk ponovno se osmjehnula u 78. minuti. Bencun traljavo izvodi slobodan udarac, lopta staje u živom zidu, no Džidića pogađa u ruku i to je dovoljno za kazneni udarac kojeg u pogodak za smanjenje pretvara Caktaš.

Hajduk je na kraju mogao i do potpunog poravnanja, bili su bolji suparnik u završnoj fazi susreta, no kad je trebalo zabiti, nisu Splićani znali kako. Veliku priliku propustio je Milić iz neposredne blizine gola na ubacivanje Mikanovića kada se počela igrati sudačka nadoknada. Pečat na kraju uvjerljive domaće pobjede stavio je Zhangylyshbay pogotkom za konačnih 4:2, nakon još jedne katastrofalne reakcije Hajdukove obrane u svom šesnaestercu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.