Europska liga: Hajduk ispao od Dnjipra, Kalinić spasio Splićane od poraza

Četvrtak, 28. kolovoza 2014. 20:37 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 4. pretkola: Hajduk - Dnjipro 0:0. Vratar Lovre Kalinić održao je nulu na Poljudu što je omogućilo Hajduku da u završnici stihijskim napadima pokuša doći do Europske lige. Sve je ostalo na pokušajima

Europska liga, playoff

HAJDUK - DNJIPRO 0:0

Stadion Poljud. Gledatelja: 33.000. Sudac: Gocek (Turska).

Žuti kartoni: Vršajević, Milić, Milović, Mezga (Hajduk), Zozulja (Dnjpiro).

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Maloča, Milović, Milić, Mezga, Anđelković (od 60' Bencun), Sušić (od 84' Nižić), Caktaš, Maglica, Kouassi (od 60' Gotal).

DNJIPRO: Boyko, Mazuch, Strinić, Fedetskij, Douglas,  Rotan (od 40' Kravčenko), Matos, Kankava, Shakov (od 72' Kalinić), Gama (od 90' Bartulović), Zozulja.

Nogometaši Hajduka nisu uspjeli ostvariti plasman u skupine Eurospke lige. Nakon 90 minuta na Poljudu preostaje samo reći da je dalje prošla bolja momčad, a za konačan rezultat najviše zasluge idu vrataru Hajduka Lovri Kaliniću koji je i ovoga puta s nekoliko sjajnih obrana održao splitski sastav u igri. To je omogućilo Splićanima da u posljednjim minutama pokušaju dugim loptama doći do gola koji bi im donio plasman u skupine, ali pokušaj Nižića i Gotala, te nekoliko gužvi ne mogu se okarakterizirati kao prilike. Na drugoj strani ukrajinski sastav imao je niz prilika da i ranije riješi pitanje pobjednika. Hajduk kroz organiziranu igru nije mogao ništa protiv obrane Dnjipra, uspjeh je bila sama činjenica kada se došlo u poziciju za ubačaj.

Hajduk u prvom poluvremenu do 37. minute nije napravio apsolutno ništa, a u igri je ostao samo zahvaliviši vrataru Lovri Kaliniću. Dnjipro je bio konkretniji, prvi pokušaj gosti su imali u petoj minuti, ali udarac Game obranio je Kalinić. Gosti su bili gusti kada je Hajduk imao loptu, tako da su se splitski nogometaši često odlučivali na duge lopte što nije davalo rezultata. Nakon kornera u 14. minuti, lopta je došla do Milića koji ju nije dobro zahvatio. Dnjipro je bio opasan, Rothan je nakon ubačaja odlično pucao, a Kalinić sjajno obranio i ostavio Hajduk u igri. I onda je stigla 37. minuta. Vršajević je odnio loptu ispred Rothana koji je nakon tog duela morao izaći iz igre. Caktaš je proigrao Mezgu koji je dobro potegnuo s desne strane kaznenog prostora, ali njegov pokušaj obranio je vratar Dnjipra.

U samoj završnici Dnjipro je propustio riješiti utakmicu. Gama je ubacio, Zozulja pucao, a lopta se odbila od vratnice pred gol gdje ju je Maloča izbio.  Shakov je imao priliku kada je pucao neometan sa sredine kaznenog prostora, ali Kalinić je opet na mjestu. I kada se trebalo još samo obraniti nakon kornera u posljednjim sekundama, opet je bilo vaterno. Hajduk je izbio loptu, Ukrajnici je vratili do Zozulja koji je odlično pucao, ali lopta se odbila od vratnice do Shakova koji je još jednom potegnuo iz odlične prilike, a Kalinić je opet sjajno reagirao.

Dnjipro je dobro krenuo i u nastavku, Kravčenko je dobro potegnuo s 18 metara, ali Kalinić je bio spreman. Gama je potegnuo u 63. minuti, Kalinić je opet bio siguran. Hajduk je u završnici pokušao stihijskim napadima, ali bez rezultata.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.