Europska liga: Dinamo ispao, Benfica utakmicu u produžecima prelomila udarcima izvana

Četvrtak, 14. ožujka 2019. 23:39 Napisao/la  SC

Benfica - Dinamo 3:0. Najveći paradoks uvjerljive pobjede domaćih je da su gosti stvorili dvije najbolje prilike na utakmici, Stojanović isključen u 105. minuti

Europska liga: Dinamo ispao,  Benfica utakmicu u produžecima prelomila udarcima izvana

Dinamo se oprostio od Europske lige nakon poraza u produžecima uzvratne utakmice u Lisabonu, Benfica je uvjerljivo pobijedila iako nije stvorila ni jednu izglednu priliku.

Sva tri pogotka postigao je domaćin na postavljenu obranu Dinama udarcima s nešto manje ili veće distance.

U cjelini gledano Dinamo je opravdao očekivanja u utakmici protiv objektivno bolje momčadi, dobro je u bloku stajala zagrebačka momčad tijekom cijele utakmice, pa i kada je od 105. minute igrala s desetoricom igrača.

Iako je u napadu Dinamo malo toga konkretnog pokazao, najveći paradoks uvjerljive pobjede domaćina je da su gosti stvorili dvije najbolje prilike na utakmici.

U produžecima zicere nisu iskoristili Gojak (96) i Atiemwen (111).

Dinamo se u prvom dijelu dobro branio više od pola sata, koliko je igrače Benfice u zoni udarca držao pod apsolutnom kontrolom.

Zadnjih desetak minuta Benfica je osjetno ubrzala okomiti protok lopte, pritisak na zadnju liniju Dinamove obrane se pojačao.

U 38. mnuti Kadzior je neoprezno izgubio loptu u zadnjoj trećini.

Pizzi je krenuo na nepostavljenu obranu, koja se ipak uspjela posložiti prije nego što je Pizzi prizemno poslao loptu u bliži kut gdje je čekao spremi Livaković.

U 42. minuti Livaković je prvi put bio na ozbiljnom iskušenju, na kraju povezane akcije Rafa Silva uspio je iz otvorene pozicije uputiti udarac s ruba kaznenog prostora, vratar Dinama dobro je reagirao.

U drugom poluvremenu Benfica je od početka držala Dinamo u zadnjoj trećini, zagrebačka obrana postojano je odolijevala napadima, nemaju igrači Benfice objektivno za čime žaliti.

Izostao je u domaćih napadača završni potez kao Jonasov u 71. minuti, kada je Brazilac na rubu kaznenog prostor poluvolejem loptu precizno poslao uz vratnicu u mrežu - 1:0.

Do isteka regularnog dijela utakmice ništa se nije promijenilo u odnosu, pas-igra Benfice nije izravno naškodila discipliniranoj i vrlo koncentriranoj obrani Dinama.

U 94. minuti Dinamo je primio pogodak na jedini mogući način s obzirom na razvoj situacije, udarcem daleko izvan kaznenog udarca.

Ferro je snažno i precizno loptu s 23 metra poslao u lijevi Livakovićev kut, vratar Dinama nije uspio dosegnuti loptu - 2:0.

U 96. minuti Gojak je promašio vrata u situaciji koju će pamtiti cijeli život!

Ostao je sam u dvojbenoj poziciji na 6 metara od vratara Benfice i promašio vrata nakon idealnog Oršićevog proigravanja s lijevog boka.

U 104. minuti Stojanović je dobio žuti karton i onda dvaput nervozno odmahnuo rukom zbog čega je dobio drugi žuti karton i morao u svlačionicu.

U 105 minuti dogodio se najljepši trenutak utakmice, Grimaldo je na žalost navijača Dinama postigao rijetko viđeni pogodak.

Po udarcu s 25 metara lijevom nogom slijeva lopta je u neuhvatljivoj putanji završila let tik uz suprotnu vratnicu - 3:0.

Ova momčad Dinama definitivno ima pravi karakter, nije pokazala znakove mentalne slabosti ni s igračem manje kod rezultata 0:3.

Napotiv, u 111. minuti Atiemwen se uspio probiti kroz sredinu kaznenog prostora, izašao sam ispred Vlachodimosa i promašio vrata!

Takvu priliku napadači Benfice mogli su samo sanjati!

U 118. minuti pala je koncentracija Dinama, jedan je igrač Benfice ipak istrčao ispred Livakovića, koji je brzom reakcijom obranio udarac.

BENFICA: Vlachodimos, Almeida, Dias, Francisco Ferreira Ferro, Ribeiro (46 Grimaldo), Pizzi, Gabriel, Fejsa, Živković (46 Jonas), Joao Filipe Jota (62 Joao Felix), Rafa Silva

DINAMO: Livaković, Stojanović, Theophile, Dilaver, Rrahmani, Moro, Kadzior (75 Šitum), Gojak (98 Atiemwen), Olmo, Oršić (109 Perić), Petković (86 Gavranović)

Uzvratna utakmica osmine finala Europske lige: Benfica - Dinamo 3:0 (3:1) (Jonas 71, Ferro 94, Grimaldo 105)
* u zagradi je ukupni rezultat

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.