Europska liga: Dinamo u nadoknadi pobijedio Petrolul, modri izborili grupnu fazu

Četvrtak, 28. kolovoza 2014. 22:14 Napisao/la  SC

Uzvratni susret play-off runde: Dinamo - Petrolul 2:1 (prva utakmica - 3:1). Pogodak Domagoja Antolića u petoj minuti nadoknade potvrdio Dinamovu nadmoć i plasman u skupinu Europske lige

Europska liga - uzvratni susret play-off runde

DINAMO - PETROLUL 2:1 (prva utakmica - 3:1)

Stadion Maksimir. Gledatelja 7.000

Sudac: Ivan Kružilak (Slovačka)

Strijelci: 1:0 Čop (22) 1:1 Albin (59) 2:1 Antolić (90+5)

Žuti kartoni: Šimunović, Brozović, Antolić (Dinamo) De Lucas (Petrolul)

DINAMO: Eduardo - Pivarić, Šimunić, Šimunović, Pinto - Antolić, Ademi (90 Čorić), Brozović - Wilson (71 Soudani), Machado (64 Vukojević) - Čop

PETROLUL: Cobrea - Satli, Junior, Hoban, Alcenat - Mustivar (79 Marinescu), De Lucas (74 N'Koyi), Albin - Teixeira, Mutu (67 Nepomuceno) - Toto Tamuz

Dinamo je svladao Petrolul rezultatom 2:1 u uzvratu play-off rudne Europske lige. Taj rezultat bio je dovoljan zagrebačkom klubu da u još jednoj sezoni osigura natjecanje u skupinama. Prednost od 3:1 stečena u Rumunjskoj u prvom ogledu bila je preveliki zalogaj za ekipu Razvana Lucescua. Iako su njegovi igrači krenuli po rani pogodak s kojim bi ogromni zaostatak iz Ploiestija smanjili, Dinamo je poveo na polovici prvoga dijela.

Machado je izvrsno proigrao Čopa, ovaj je izbjegao zaleđe i pogodio za 1:0. Ostala je rumunjska obrana u raskoraku, nije Čop mogao propustit realizirati situaciju 'jedan na jedan' s vratarom Cobreom. Prije Dinamovog pogotka Petrolul je imao veliku šansu u 6. minuti. Toto Tamuz dobio je loptu u kaznenom prostoru, nije previše okljevao već je uputio udarac koji je završio na stativi. Gol Čopa u velikoj je mjeri utišao gostujuće ambicije, nisu Rumunji imali ideje i načina za izjednačenje u već izgubljenoj utakmici. Dinamo je u nemalom broju puta znao loše prolaziti u utakmicama s takvim scenarijem, no ovoga puta Europska liga nije mogla izmaći. Zoran Mamić u prvu je jedanaestorku uvrstio vrlo dobrog Wilskona, ali i Ademija, na klupi je ostavio adute poput Vukojevića i Soudanija koji su ušli u nastavku.

Petrolul je poravnao pola sata prije kraja utakmice. Mutu je dugo vukao, iako biva ometan od strane Dinamovih braniča uspjeva nekako progurati do Albina koji iz teške pozicije od vratnice pogađa za 1:1. Valjalo je zabilježiti i dva dobra pokušaja Brozovića (43, 67) kojima je Dinamov veznjak pokušao iznenaditi gostujućeg vratara. Pokušao je i Soudani na upošljavanje Antolića (74), udarac alžirskog napadača od bloka je otišao u korner.

U petoj minuti sudačke nadoknade Antolić je okrunio Dinamovu nadmoć u nastavfku susreta lijepim pogotkom iz solo-akcije za ukupan rezultat od 5:2. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.