×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Englezi redaju poraze, Španjolci dominiraju, Ferguson priznao: Dobro su nas namlatili

Petak, 09. ožujka 2012. 09:19 Napisao/la 

Porazi Manchester Uniteda i Manchester Citya u osmini finala Lige UEFA dokazuju silaznu putanju momčadi s Otoka. U Ligi prvaka ostaje im samo Chelsea, a ni u UEFA ligi ne stoje baš najbolje

Nekada bi i sam poraz na Old Trafordu bio tretiran "grozotom". A zamislite kamo je dolutao Manchester United, kad je nakon domaćeg poraza u osmini finala UEFA Lige od Athletic Bilbaa (2:3) aklamacijom zaključeno kako su "Vragovi" - dobro prošli. I jesu. Da Španjolac De Gea na vratima Manchestera nije imao svoj dan, mogli su Baski kompetno razmontirati MUtd, iako je i ovako priča dovoljno teška za Engleze...

- Dobro su nas "namlatili", u svakom smislu. Moramo im čestitati, ništa drugo nam ne preostaje. Bili su jednostavno bolji, agresivniji, motoričniji, konstantno su nas pritiskali, priznao je nakon susreta Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda. Kojem je, njegovoj momčadi zapravo, Old Traford postao - problem. U Ligi prvaka i Europskoj ligi dobili su kod kuće jednu, jedinu utakmicu, a pritom je frapantan podatak kako su Basel, Ajax i Athletic Bilbao zabili osam golova!


Athletic Bilbao, endemska vrsta u euro-nogometu, za koju mogu igrati samo i isključivo Baski (!) nastavlja sa sjajnom serijom. Dobili su Manchester United, u Primeri ganjaju poziciju koja ih iduće sezone vodi u Ligu prvaka, a usput igraju i finale Kupa Kralja protiv Barcelone. Ključni čovjek? Marcelo "Luđak" Bielsa, kojega neki čak spominju kao potencijalnu Guardiolinu zamjenu na klupi Barcelone iduće sezone.

- Bili smo sjajni, mogli smo sasvim unakaziti United, ali i ovako smo favoriti za odlazak u četvrtfinale, premda smo svjesni da će biti i te kako teško u uzvratu, rekao je Bielsa.

Nemoć Engleza dodatno su "podebljali" i nogometaši Manchester Cityja, koji su na gostovanju kod Sportinga poraženi s 1:0. Roberto Mancini, Talijan na klupi "Građana", priznao je kako njegova momčad nije igrala baš nešto posebno...

- Ne, nismo bili pravi. Iako, imali smo svoje šanse, ali nismo zabili, što je, dakako, uvijek problem. Htjeli smo, ali nije išlo. To je tako, ponekad ide, ponekad ne, ali vjerujem kako ćemo u uzvratu biti pravi i izboriti plasman u četvrtfinale, nada se Mancini.

I tako, Englezi statiraju, dok Španjolci - dominiraju. U Ligi prvaka Barcelona je već među osam, Real Madrid s realnim šansama da isprati taj put, Athletc Bilbao je nokautirao Manchester United. I svi ostali španjolski predstavnici u Ligi UEFA su svoje prve susrete osmine finala dobili! Atletico Madrid je svladao Bešiktaš, a Valencija PSV...

Rezultati prvih utakmica osmine finala Europske lige: Manchester Utd. - Athletic 2:3 (Rooney 22, 90+2 11m/Llorente 44, De Marcos 72, Muninan 89), Sporting - Manchester  City 1:0 (Xandao 51'),  AZ - Udinese 2:0 (Martens 63, Falkenburg 84), Atletico Madrid - Bešiktaš 3:1 (Salvio 24', 27', Adrian 37'/ Simao 53'), Valencia - PSV 4:2 (Ruiz 11, Soldado 12, 43-11m, Piatti 56/Toivonen 83-11m, Wijnaldum 90)  Twente - Schalke 1:0 (De Jong 61'-11m), Metalist - Olympiacos 0:1 (Torrijos 50'), Standard - Hannover 2:2 (Buyens 27, Tchite 30/Stindl 22-11m, Diouf 56)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.