Europska liga: Dinamo uvjerljiv protiv Genka na gostovanju u Belgiji

Četvrtak, 30. rujna 2021. 22:45 Napisao/la  SC

U 10. minuti Luka Ivanušec pogotkom je okrunio sjajnu kontru Dinama i usmjerio utakmicu ka željenom cilju. Bruno Petković dvaput precizan s bijele točke

Slavlje nogometaša Dinama
Slavlje nogometaša Dinama

Nogometaši Dinama ostvarili su prvu pobjedu u Europskoj ligi ove sezone, modri su u sjajnoj predstavi svladali na gostovanju Genk 3:0.

Možda su domaći nogometaši nešto bolje otvorili utakmicu, ali nogometaši Dinama ranim su vodstvom postigli željeni cilj i natjerali domaćine da zaigraju baš onako kako je to njima odgovaralo.

U 10. minuti utakmice Arijan Ademi oduzeo je jednu loptu na sredini terena, sjevnula je brza kontra modrih, Ademi je loptu proslijedio do Čopa, koji je pronašao Oršića, a ovaj preciznim dodavanjem asistira Ivanušecu koji pogađa za 1:0.

Taman su se domaćini oporavili od šoka, a Dinamo je bio na pragu drugog pogotka.

U 36. minuti Ristovski je po sličnom obrascu oduzeo jednu loptu, povukao kontru pa uposlio Ivanušeca koji se riješio svoga čuvara i povratnom loptom uzvratio Oršiću udarac kojega je odsjeo na gredi.

U 39. minuti i domaći su nogometaši imali izglednu prigodu, ali je Paintsilov udarac iz izgledne pozicije iskosa s lijeve strane, Livaković lijepo obranio.

U 41. minuti imali su i modri malo sreće, Heynen je pucao i pogodio okvir gola.

U 44. minuti Čop je prvi došao do jedne lopte u kaznenom prostoru, Toma je zakasnio u duel i udario ga po nogama, sudac je pustio da nogometaši Genta odigraju svoju akciju, a onda je zaustavio igru, pregledao snimku i pokazao na bijelu točku.

U 48. minuti Bruno Petković bio je sigurni realizator najstrože kazne – 0:2.

U 67. minuti utakmica je rezultatski bila riješena.

Munoz je povlačenjem pokušao zaustaviti Oršića, a sudac Gestranius pokazao je na bijelu točku i pritom Munoza još kaznio crvenim kartonom.

Bruno Petković i drugi je put bio siguran realizator najstrože kazne, a Dinamo je utakmicu s igračem više mirno priveo kraju.

 

Skupina H, 2. kolo

GENK: Vandevoordt; Munoz, Cuesta, Lucumi, Arteaga; Thorstvedt (64 Bongonda), Toma (70 Preciado), Heynen; Paintsil (64 Tresor), Onuachu (76 Ugbo), Ito (70 Eiting)

DINAMO: Livaković; Theophile, Lauritsen, Franjić (70 Leovac); Ristovski, Ivanušec (84 Baturina), Mišić, Ademi (64 Gojak), Oršić; Petković (84 Andrić); Čop (70 Menalo).

Genk – Dinamo 0:3 (Ivanušec 10, Petković 45+3-11 m, 67-11 m)

U drugoj utakmici H skupine West Ham je pobijedio Rapid 1:0.

Poredak: West Ham 6, Dinamo i Genk 3, Rapid bez bodova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.