Damir Krznar: Villarreal je favorit, ali želimo napraviti još jedno čudo

Srijeda, 07. travnja 2021. 14:53 Napisao/la  SC

Gavranović teško da će konkurirati, Petković je odradio dva treninga, još uvijek to nije stopostotni Petković, teško da će konkurirati za više od 15, 20 minuta, rekao je Dinamov trener

Damir Krznar
Damir Krznar Foto: Dinamo/Screenshot

Nogometaše Dinama u četvrtak očekuje prva utakmica četvrtfinala Europske lige protiv Villarreala na Maksimiru.

- Uživamo u tom postignuću, u tom tonu dočekujemo i našeg idućeg suparnika, momčad Villarreala. Momčad je to koja zavrijeđuje svaki respekt, u odličnoj su formi, pružaju odlične partije, dostojan su suparnik koji će pokazati koliko zaista možemo, a mi vjerujemo da možemo, rekao je Damir Krznar, trener Dinama.

Trener Dinama uoči najvažnije utakmice ne može računati na dva napadača, Gavranovića i Petkovića.

- Gavranović teško da će konkurirati, Petković je odradio dva treninga, još uvijek to nije stopostotni Petković, u razgovoru s liječnikom ćemo odlučiti, na dan utakmice ćemo odlučiti hoće li to biti nekakva blokada, ali teško da će Petković biti spreman za više od petnaest, dvadest minuta, dodao je Krznar.

Unay Emery, trener Villarreala nizao je komplimente na račun Dinamove momčadi.

- Istakunuo sam to i nakon Tottenhama, Mourinho nam je komplementirao tako što je u obje utakmice postavio najjaču momčad, očekujem to i od Unay Emeryja. Naša uloga je zbog toga možda malo otežana, Villareal je favorit, ali mi smo spremni iz sjene i želimo napraviti još jedno čudo. Dakle, možemo očekivati Dinamo prilagođen stilu igre Villarreala. Pokušat ćemo parirati Villarrealu u njegovoj središnjice u spuštanju Parera koji upošljava igrače koji su u međuprostoru, prvenstveno tu mislim na Morena, njihovog najboljeg igrača. Nije to laka zadaća, ali imamo neke planove. U fazi napada naša standardna igra, iz čvrstog bloka u kontinuirani napad i kontranapad. Kroz posjed ćemo pokušati ugroziti Villarreal, koliko to oni budu dozvolili, naglasio je Krznar.  

Trener Dinama potvrdio je da se uoči Villarreala čuo sa svojim prethodnikom Zoranom Mamićem.

- Čuli smo se, ali više oko toga kakvo je vrijeme na plaži koju smo često zajedno posjećivali u Dubaiju. Naravno da smo prokomentirali i utakmicu, iznio sam mu par svojih ideja, na što je odgovorio da nije odavde.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.