ROBERT JARNI, BIVŠI REALOVAC

Imam osjećaj da Bayern neće pobijediti Chelsea

Četvrtak, 26. travnja 2012. 15:45 Napisao  I. V.

Barcelona ne igra dobro u smislu da je njihova igra „pročitana“, kaže Jarni

Robert Jarni  istaknuti je član brončane generacije, koji je šest sezona proveo u španjolskom nogometu. Nakon odlaska iz Juventusa nosio je dresove Betisa i Las Palmasa, a vrhunac karijere dosegnuo je u sezoni 1998./99. kada je bio igrač Real Madrida. Jednom „realovac“, uvijek „realovac“. Ali uvijek realan, barem kada je Jarni u pitanju:

- Moram reći da je Bayern zasluženo prošao dalje bez obzira što sam navijao za Real i što sam želio drugačije. Bayern je ukupno gledano bio bolji, igrao je konkretnije i stvorio više šansi. Već sam u prvoj utakmici u Munchenu primijetio da je Real pao u zadnjih petnaestak minuta, u drugoj utakmici pali su već nakon pola sata. Bayern je bio bolji od kada je primio dva rana pogotka. Vidi se da su igrači Reala  bili teški u igri prema naprijed, umor je učinio svoje, kaže Jarni.

Toliko što se tiče Reala. A Barcelona?

- Prije dvadesetak dana izjavio sam da Barcelona ne igra dobro u smislu da je njihova igra „pročitana“. Kada im se zatvori sredina i kada ih se natjera da igraju preko bokova, definitivno imaju problema. Čim im se otvori prostor u sredini, odmah stvaraju prilike. Prije utakmice protiv Reala u prvenstvu igrali su protiv Levantea, gledao sam utakmicu i vidjelo se već tada da imaju problema. Jedva su pobijedili 2:1, dosuđen im je sumnjivi kazneni udarac. Što se tiče Lige prvaka, nije me iznenadio toliko rezultat u Londonu protiv Chelsea, koliko me iznenadio rezultat u uzvratu. Ipak sam očekivao da će Barcelona proći i da će se igrati španjolski finale Lige prvaka, govori Jarni.

Je li došao na naplatu Guardiolin način igre bez klasične prve špice, po čemu je Barcelona jedinstvena?

{jb_blackbox-right}Imam osjećaj da Bayern neće pobijediti
- Iskreno, sve upućuje da će Bayern pobijediti u finalu, ali ja imam nekakav osjećaj da to neće biti tako. Chelsea će igrati bez petorice igrača, igrači koji budu igrali bit će posebno motivirani, a nemojmo zaboraviti da Chelsea ima vrlo moćnu momčad. Meni se čini da bismo mogli gledati sličnu utakmicu onoj između Barcelone i Chelsea na Camp Nou, iako razum govori da će Bayern osvojiti Ligu prvaka.{/jb_blackbox-right}

- Ne bih se složio. Svaki sistem igre ima svojih prednosti i mana. Kada se igra bez klasične prve špice puno je teže čuvati igrače koji dolaze iz pozadine, a Barcelona definitivno ima nekoliko takvih vrhunskih igrača. Nikad ne znaš tko će ući s koje strane. I kod njih se vidjelo da su umorni, primjetio je Jarni.

Messi nekoliko zadnjih utakmica nije odigrao na očekivanoj razini?

- O Messiju ne treba posebno govoriti, koliko li je samo utakmica ove sezone riješio. Jasno da ima problema kada mu se zatvori prostor kod ulaza s bokova, ali to je ponekad teško zatvoriti. Čim mu se  pusti malo prostora, Barcelona je odmah opasna. Protiv Chelsea je u prvom dijelu dvaput ušao s boka: jednom je gurnuo loptu za Xavija, jednom asistirao Iniesti za pogodak, kaže Jarni.

 

   

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.