Rački: Barcelona u Milanu ostaje do petka zbog šopinga, odsjeli su pet minuta od centra

Četvrtak, 29. ožujka 2012. 10:21 Napisao  I. V.

Barcelona nije bila tonična kao obično. Sigurno da je Milan zaslužan za takvu igru Barcelone, svejedno se ne sjećam kada su igrači Barcelone toliko griješili u pas igri, kaže Rački

Predrag Rački gledao je utakmicu između Milana i Barcelone na San Siru u društvu riječkih novinara Marka Cvijanovića i Sandra Superine, riječki menadžer veliki je štovatelj Barcelone i Lea Messija. To ne znači da neće reći ono što vidio:

{jb_blackbox-right}U Trapattonijevoj vili

Rački je riječke novinare odveo u radni posjet Giovanniju Trapattoniju,  jedan od najtrofejnih talijanskih trenera izbornik je irske reprezentacije.

- Posjetili smo Trapattonija u njegovoj vili oko 25 kilometara udaljenoj od Milana. Vila se zove Paola, po supruzi. Zanimljive nam je stvari ispričao, od toga kako je počeo trenersku karijeru kada je stažirao kod Vujadina Boškova i Cesarea Maldinija, do iduće utakmice protiv Hrvatske koju je detaljno secirao jer je odgledao dvadesetak utakmica. Pričao je kako je u Juventus doveo Platinija, koji je prvo potpisao za Inter. Zatim se ozlijedio, pa je uskočio Trapattoni. Rekao je da mu je trebalo pola godine da Platinija dovede u red.  Prošao je sve, zanimljivo je kako razgovara s igračima. Svakom igraču unaprijed kaže da se nema pravo buniti ako na njegovo mjesto dovede boljeg igrača. Jasno i transparentno. Ostali smo dva i pol sata u ugodnom razgovoru. Nisam znao da je kolekcionar, ima vrlo vrijede slike Moneta i Cezannea, kaže Rački.{/jb_blackbox-right}

- Loša utakmica! Barcelona nije bila tonična kao obično, nije igrala kako nas je navikla. Sigurno da je Milan zaslužan za takvu igru Barcelone, dobro su stajali u dvostrukom bloku i izlazili. Svejedno se ne sjećam kada su igrači Barcelone toliko griješili u pas igri, Guardiola je poslije utakmice rekao da je teren bio loš i pun rupa, ali toliko pogrešaka..., kaže Rački.

Predrag Rački je u niz godina u dobrim odnosima s Pepom Guardiolom, za igračkih dana Rački je 2003. godine radio na Guardiolinu transferu u katarski Al Ahli. Ni poznanstvo nije pomoglo da se na dan utakmice približi momčadi.

- Najviše me iznenadilo da je Guardiola doveo momčad u sam centar grada. Odsjeli su u hotelu Rosa Grand, koji ne izgleda ništa posebno, ali se nalazi odmah do šoping-centra, pješke pet minuta. Blizu je Via Montenapoleone, odmah sam rekao da su došli u šoping. Bilo im je nemoguće prići  na dan utakmice, oko njih je bila tolika gužva da su ljudi radili špalire, svi se htjeli slikati... Barcelona ostaje u Milanu do petka, treniraju u Interovu campu. Takav im je program. Zato sam i rekao da su došli u šoping. Barcelona je lijep grad, ali nema takvih dućana kao Milano, zaključuje Rački.

 

 

rose grand

Barcelona je odsjela u hotelu Rosa Grand

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.