Polufinale Lige prvaka: Guardiola hrabri sebe i momčad pred utakmicu protiv Chelsea

Utorak, 24. travnja 2012. 08:31 Napisao/la  SC

Vjerujte mi kada kažem da ćemo ostvariti što želimo, imam stotinu razloga vjerovati da će  moji igrači pobijediti Chelsea. Znam da mnogi misle da nećemo uspjeti, kaže Guardiola

Trener Barcelone Pep Guardiola odavno nije bio pod većim pritiskom uoči neke važne utakmice. Dvije zadnje utakmice, porazi od Chelsea i Real Madrida,  poljuljali su samopouzdanje uoči večerašnje utakmice protiv Chelsea. Nakon poraza u El Clasicu Guardiola na sve načine pokušava vratiti  vjeru u igrače:  

- Vjerujte mi kada kažem da ćemo ostvariti što želimo, imam stotinu razloga vjerovati da će  moji igrači pobijediti Chelsea. Znam da mnogi misle da nećemo uspjeti. Sva naša polufinala bila su teška, savjesno smo da je prva utakmica bila razočaravajuća, ali o tome ne možemo razmišljati. Znam da ćemo uspjeti iz jednostavnog razloga jer to možemo. Ne sumnjam da ćemo otići u Munchen, kazao je Guardiola.

Trenera Barcelone španjolski mediji neizravno su optužili da je odabirom igrača svjesno kalkulirao u subotu protiv Real Madrida samo da bi prošao u finale i postao prvi trener u povijesti koji je obranio titulu pobjednika Lige prvaka.

- Ne znam je li ovo moja velika šansa kao treneru, ne razmišljam o tome. Uvijek optimistično gledam na svaku sljedeću utakmicu jer vjerujem svojoj momčadi. Naravno da zaboli kada ponekad ne uspijemo, ali brzo prođe. Moramo biti oprezni, znamo kvalitete Chelseaja, moramo pronaći način da stvaramo šanse  i da izbjegnemo opasnosti. Jasno da smo uzbuđeni, ne može se izbjeći nervoza uoči ovakvih utakmica. Ali naučeni smo na takve situacije, znamo kako to prevladati,   zaključuje Guardiola

Roberto Di Matteo preporodio je momčad Chelsea. U samo mjesec dana koliko je trener, momčad gubitnika pretvorio je družinu koja se s pravom nada plasmanu u finale Lige prvaka:

- Mislim da su šanse 50 prema 50, obje momčadi imaju kvalitetu za finale. Mi smo u prednosti iako znamo da će biti teško. Jasno da najviše razmišljamo  tome kako postići pogodak s kojim bismo imali velike šanse za finale, svjesni smo koliko je teško igrati ako misliš samo na to da ne primiš pogodak. Barcelona će sigurno stvarati šanse što čini protiv svake momčadi protiv koje igra, naše je da broj njihovih šansi pokušamo svesti na minimum. Vjerujem da možemo postići pogodak i proći u finale. Jasno da će nam trebati i malo sreće, svakoj momčadi treba sreća, kazao je Roberto Di Matteo. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.