Ni jedan menadžer Chelsea ne bi dovodio igrače poput Turana, Adriana Lopeza, Juanfrana...

Četvrtak, 01. svibnja 2014. 13:52 Napisao  I. V.

Chelsea ima momčad sastavljenu pretežito od bivših i sadašnjih zvijezda. Svi su zajedno jednostavno nestali s terena nakon što je Atletico poveo 2:1

Diego Simeone može postati prvi „neeuropski“ trener koji je osvojio Ligu prvaka. Atletico je vrlo autoritativno eliminirao (3:1) Chelsea u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka i ni po čemu nije autsjader u finalu protiv gradskog rivala. Naprotiv, čini se da način igre Real Madrida odgovara Atleticu, koji je vrlo adaptivan u utakmicama protiv moćnih individualaca.

- Odigrali smo sjajno, no ono što me posebno veseli je kolektivni duh ove momčadi. Svi su dali sve od sebe da odemo do finala. Imali smo ogromnu prepereku ispred sebe, no momčad je bila fenomenalna. Zaslužili smo ove finale. Morali smo se naporno boriti da bismo se našli u situaciji da igramo utakmicu kakva nam odgovara, što se dogodilo nakon što smo zabili drugi gol. Ovo je bio rezultat velikog kolektivnog napora. Taktički gledano bila je to famozna utakmica dok je prvi gol nije otvorio. Oni su imali prvu šansu, ali smo mi brzo uspjeli izjednačiti, rekao je Simeone nakon pobjede u Londonu i dodao znakovito:

- Nema slavlja, kreće priprema za utakmicu protiv Levantea. Želimo li naslov u Primeri, ta nam je utakmica sada najvažnija. Želim se na kraju zahvaliti majkama ovih igrača. Rodile su nogometaše s velikim "mudima", kaže Simeone koji radi sjajan posao u Atleticu, ali još uvijek ništa nije osvojio.

Jose Mourinho postao je prvi trener, koji je četiri puta uzastopno ispao u polufinalu Lige prvaka. Triput na klupi Real Madrida i jednom na klupi Chelsea. Na klupi Chelsea ispao je tako uvjerljivo da nema za čime žaliti, Atletico je jednostavno bolja i organiziranija momčad sastavljena od igrača, koji tek trebaju dokazati statuse budućih zvijezda. Njihove reakcije nakon negativnog rezultata najbolje pokazuju na čemu Simeone temelji uspjehe. Chelsea ima momčad sastavljenu pretežito od bivših i sadašnjih zvijezda, vrlo je malo budućih zvijezda poput Hazarda. Svi su zajedno jednostavno nestali s terena nakon što je Atletico poveo 2:1!

Kada bi se uspoređivala pojedinačna kvaliteta, teško je vjerovati da bi se ijedan menadžer Chelsea odlučio pod svaku cijenu dovesti igrače poput Turana, Adriana Lopeza, Juanfrana... Ta su trojica igrača odigrali ključne uloge u pobjedi Atletica na Stamford Bridgeu. Uspjesi u nogometu ipak počivaju na zajedništvu i velikim mudima, kao što ističe Simeone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.