×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

LIGA PRVAKA

Milan i Barcelona bez golova, Bayern u polufinalu

Srijeda, 28. ožujka 2012. 22:34 Napisao/la 

 Bayern je bez problema svladao Olympique Marseille s 2:0


Odigrana su još dva susreta četvrtfinala Lige prvaka. Na San Siru su bez golova odigrali Milan i Barcelona, dok je Bayern slavio protiv Olympiquea u Marseilleu sa 2:0

MILAN - BARCELONA 0:0

Mogao je Milan povesti već u drugoj minuti. Prvo je Kevin Prince Boateng predugo tražio najbolju poziciju za udarac, na kraju je opalio po lopti, ali je obrana Barcelone uspjela blokirati. No, lopta se odbila Ibrahimovića, koji je glavom vrhunski asistirao za Robinha. Brazilac je ostao sam na pet metara, no iz voleja je poslao loptu vjerojatno na treći nivo tribina na San Siru. Ove sezone Robinho promašuje nemoguće, stoga bi, zapravo, bilo čudo da je pogodio ovaj "zicer"...

Iako su iz redova "rossonera" stizale najave kako će napasti Barcelonu, jasno je kako bi to bilo klasično "nogometno samoubojstvo". Barca je odmah nakon savršene prigode domaćina zagospodarila terenom, dok se Milan odlučio za udare iz kontri i polukontri. Mogli su Katalonci do gola, imali su šansi, možda je švedski sudac Eriksson mogao "potegnuti" i jedanesterac za goste nakon "mini-kontakta" Abbiatija i Sancheza, ali nije se dogodilo ništa od toga. Imao je Milan još jednu vrhunsku šansu, ali je "osvetnik" Zlatan Ibrahimović pucao traljavo ravno u Valdesa.

Postigla je Barca pogodak u prvom dijelu, ali ga je sudac opravdano poništio, jer je Messi nakon asistencije Danija Alvesa poslao loptu u mrežu iz zaleđa. Uglavnom, na travnjaku San Sira se vrtio očekivani film; Barcelona je dominirala u posjedu lopte, uporno tražeći pukotine u talijanskoj obrani. Massimiliano Allegri je, uz sve nedostatke i ozljede, prvo nastojao osigurati vlastitu mrežu, što je Milanu u prvom dijelu uspjelo.

Bez obzira što su deklarativno i Allegri i Pep Guardiola ustvrdili kako je prva utakmica Milana i Barcelone potencijalni ključ, ostaje dojam kako svi zapravo znaju kako će se ulaznice za polufinale ipak dijeliti na Nou Campu. U skladu s takvom "politikom" se igralo, niti je Barcelona bezglavo napadala, niti je Milan činio nešto u tom stilu. Ni drugi dio nije donio "poplavu šansi". Barcelona je opet bila za nijansu bolja, ali Messi i kompanija nisu uspjeli pronaći put do mreže "rossonera".Bili su u nekoliko navrata blizu, ali u najboljoj šansi vrhunski su reagirali prvo Abbiati, a nakon toga i Antonini.

Barcelona ostaje u statusu laganog favorita, iako je Milan pokazao da se može nositi i s najmoćnijim nogometnim strojem na planeti. Intencija zaustavljanja Messija je uspjela, argentinski čarobnjak nije zabio. Naravno, da bi Milan vidio polufinale, morat će pokazati više konkretnosti u napadu. A opet, da su Robinho i Ibrahimović zabili objektivno dvije najbolje šanse na utakmici...


OLYMPIQUE MARSEILLE - BAYERN MÜNCHEN 0:2

Bayern u najavi ogleda s Marseilleom nije "povlačio ručnu kočnicu". Rezolutno su poručili "sigurno prolazimo". Očigledno, ne bez pokrića. Momčad Didiera Deschampsa je u kreativno produktivnoj krizi, što je dodatno potvrdila i utakmica na Velodromeu. Iako su Francuzi priželjkivali veliku prekretnicu, od prve minute je bilo potpuno jasno kako su Bavarci potentnija i kvalitetnija momčad. Koja je odlučila sve riješiti već u prvih 90 minuta, bez daostavlja prostor za eventualna iznenađenja na "Allianz Areni".

Gosti su poveli minutu prije odmora, nakon kontroverzne akcije. Lahm je, naime, osvojio loptu rukom, sudac je pustio da se igra nastavi, u nastavku akcije lopta je došla do Gomeza. Prvi "topnik" Bayerna u Ligi prvaka je iz trka, sa dvadesetak metara poslao prizemnu loptu prema golu Olympiquea, a brazilski vratar Elinton Andrade je loše reagirao i pustio da mu lopta "iscuri" kroz ruke za vodstvo gostiju.


U nastavku je Bayern samo potvrdio dominaciju u traženju dodatne potvrde prolaska. Ista je stigla u 69. minuti, nakon što je Müller sjajno asistirao za Robbena, a Nizozemac iz čiste prigode pogodio za 0:2. Do kraja je ostalo otvoreno pitanje može li Bayern zabiti još. Nisu Bavarci povećali vodstvo, iako je jasno da im je i ovih 0:2 sasvim dovoljno da počnu pripremati stvari za putovanje u Madrid.

U polufinalu ih, naime, očekuje Real Madrid, koji je također protiv APOEL-a osigurao plasman među posljednje četiri momčadi u Ligi prvaka. Bayern je vjerojatno momčad koja je u posljednjih mjesec dana najviše podigla formu od svih sudionika četvrtfinala Lige prvaka. Tempirali su "eksploziju" za ključno razdoblje, prometnuvši se iz gubitnika u iznimno bitan "faktor" nogometne Europe. Na kraju treba spomenuti kako je Daniel Pranjić ušao u igru u 78. minuti umjesto Riberyja.

STRIJELCI: 0:1 Gomez 44', 0:2 Robben 69'

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.