Luka Modrić: Nevjerojatan rezultat, pokazali smo u dvije utakmice da smo bolji od Bayerna!

Srijeda, 30. travnja 2014. 10:17 Napisao/la  SC

Nogomet se igra s loptom, a mi ga nismo igrali kada smo imali loptu. To je moja odgovornost i moja krivica. Ja sam pogriješio u nekim taktičkim idejama, rekao je Guardiola

 

Luka Modrić proslavio je na Allianz Areni mali jubilej, odigrao je 100. utakmicu u dresu Real Madrida. Zauvijek će je pamtiti po pobjedi (4:0), koja je ušla u anale svjetskog nogometa. Isto kao što je Modrić postao svjetska veličina:

 

- Nevjerojatan rezultat, neočekivan. Pokazali smo u dvije utakmice da smo bolji od Bayerna i zasluženo prošli u finale. Igrali smo odlično i sretni smo zbog uspjeha. Ovo mi je bilo drugo polufinale Lige prvaka, neki moji suigrači su igrali još dvaput prije mog dolaska. Bilo nam je jako važno da opet ne propustimo priliku. Uspjeli smo, borili smo se kao ekipa, jedan za drugoga. Nema veće nagrade od ovoga, rekao je Modrić.

Trener Bayerna Pep Guardiola nije doživio samo poraz na terenu. Sve brojniji kritičari njegova načina igre došli su na svoje, Bayern u dvjema utakmicama nije priredio ni jednu šansu unatoč posjedu lopte od 70 posto:

- Rano je za duboke zaključke. Ovo se dogodi kada igrate loše protiv velikih momčadi. Naravno da smo razočarani i tužni nakon ovakvog poraza. Izgubili smo i ja preuzimam punu odgovornost za to. Ono što smo napravili protiv Arsenala i Uniteda, nismo uspjeli protiv Real Madrida. Čak smo i u prvoj utakmici u Madridu imali veću kontrolu i nekoliko pravih šansi. U uzvratu to nismo imali i zato smo izgubili. Nogomet se igra s loptom, a mi ga nismo igrali kada smo imali loptu. To je moja odgovornost i moja krivica. Ja sam pogriješio u nekim taktičkim idejama. Čestitam Realu na velikoj pobjedi. Moramo nastaviti dalje, moramo ovo podnijeti. To je nogomet, ako igraš loše i loše se braniš, protiv velikih momčadi ovako stradaš. Greške se na ovoj razini odmah plaćaju. Međutim, Bayern je velika momčad i ja ću pokušati podići svoje igrače, rekao je Guardiola kojemu više ništa neće biti isto dok bude trener Bayerna.

Cristiano Ronaldo postigao je dva pogotka i postavio novi rekord (16) u broju pogodaka u Ligi prvaka. O Ronaldu je sve odavno rečeno, evo što kaže jedan od suigrača:

- Ovo su stvari zbog kojih je Ronaldo najbolji igrač na svijetu. Čast je igrati s njim i učiti od njega, rekao je Gareth Bale.

Velšanin je još jednom odigrao na razini koja se očekuje od najskupljeg igrača na svijetu:

- Zbog ovoga sam došao u najveći klub na svijetu. Kako bih osvajao trofeje i igrao u velikim susretima. No, znam kako nismo još osvojili ovo natjecanje, još nas čeka težak posao u finalu, na jedva čekamo taj susret. Na početku sezone bilo je teško zamisliti da ćemo doći u ovu situaciju, sad ćemo pokušati osvojiti sve što je moguće, imamo vjere u sebe. Usredotočeni smo samo na svaki idući susret, ne zanosimo se olako ovim uspjehom, rekao je Bale.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.