LIGA PRVAKA

Real Madrid eliminirao Manchester City

Srijeda, 21. studenog 2012. 22:56 Napisao/la  SC

Rezultati 5. kola: Dinamo Kijev – PSG 0:2, Manchester City – Real Madrid 1:1, Ajax – Borussia Dortmund 1:4

 

LIGA PRVAKA - 5. kolo

DINAMO KIJEV – PSG 0:2

 

DINAMO KIJEV: Koval, Danilo Silva, Betao, Taiwo, Khacheidi, Miguel Veloso, Garmaš (78 Bogdanov), Gusev (66 Jarmolenko), Haruna (66 Milevski), Dudu, Ideye.

 

PSG: Sirigu, Thiago Silva, Alex, Maxwell, Van der Wiel, Sissoko (67 Chantome), Nene', Matuidi, Verratti (78 Armand), Lavezzi, Ibrahimović.

Utakmicu su aktivnije prema očekivanju otvorili Kijevljani. Ognjen Vukojević utakmicu je odgledao sa klupe dok se Niko Kranjčar smjestio na tribinama stadiona Valerij Lobanovski.

Prvih 20 minuta trajao je pritisak domaćina. Prvu pravu prigodu imali su u 25. minuti preko Guseva i posebno Garmaš koji je sa par metara pucao pored praznog gola. Ibrahimovića se praktično nije vidjelo, a onda je u 45 minuti povukao ubojitu kontru, uposlio Lavezzija koji je preskočio Kovala i pogodio za 0:1.

Kijevljani se nisu oporavili od šoka, obrambeno su katastrofalno pogriješiti i Lavezzi je poslao loptu u praznu mrežu u 51 minuti za rješenje utakmice – 0:2.

MANCHESTER CITY – REAL MADRID 1:1

 

MANCHESTER CITY: Hart, Maicon, Kompany, Zabaleta, Kolarov (46 Javi Garcia), Nastasić, Nasri (60 Tevez), Silva, Y. Toure, Džeko, Aguero (88 Milner).

 

REAL MADRID: Casillas, Pepe, Ramos, Fabio Coentrao, Arbeloa, Khedira, Xabi Alonso, Modrić (68Callejon), Di Maria (89 Raul Albiol), Ronaldo, Benzema (75 Varane).

 

Aktualni engleski prvak Manchester City kolo prije kraja oprostio se od natjecanja u Europi, pa Dinamo može reći da je u uglednom društvu. Velika je večer proživio „Special One“! Jose Mourinho postao je peti menadžer u povijesti sa 100 utakmica u Ligi prvaka i sa 49 godina najmlađi od njih. Tom prigodom uoči susreta u hotelu ga je posjetio menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson, a posebno klupsko priznanje uručio mu je predsjednik Florentino Perez.

Engleski prvaci u „utakmicu od milijun dolara“ ušli su svjesni da im igra samo pobjeda, a Roberto Mancini tek je šesti puta ove sezone među startere uvrstio Edina Džeku. Mourinho je „kreativu“ povjerio Modriću, postavivši ga ispred Xabija Alonsa i Khedire, dok je Ozila ostavio na klupi. Modrić je igrao do 68. minute, a nakon deset minuta svi planovi „građana“ pali su u vodu.

Modrić je uposlio Di Mariu koji je poslao fantastičnu dijagonalu za Benzemu, a Francuz je lakoćom matirao Harta za 0:1. Mogli su „kraljevi“ već nakon 15 minuta imati i tri pogotka prednosti, ali Nastasić i Hart spriječili su katastrofu. Vratar engleske reprezentacije potvrdio se kao vratar s najviše obrana u Ligi prvaka. City je prvi udarac prema Casillasu uputio u 20. minuti.

Ulaskom Teveza u posljednjih pola sata City je igrao sa tri klasična napadača i to je dalo rezultata. Aguero je u 73 minuti iskoristio jedanesterac, a City je od tada imao i igrača više jer je zbog drugog žutog isključen Alvaro Arbeloa. No, nakon toga više nije bilo prigoda i City je ispao iz Lige prvaka.

Rezultati,

Skupina A: Dinamo Kijev – PSG 0:2 (Lavezzi 45', 51'), Porto – Dinamo Zagreb 3:0 (Lucho Gonzalez 20', Joao Moutinho 67', Varela 85')

Poredak: 1. Porto 13, 2. PSG 12, 3. Dinamo Kijev 4, 4. Dinamo Zagreb bez bodova.

Skupina B: Arsenal – Montpellier 2:0 (Wilshere 49, Podolski 64'), Schalke 04 – Olympiacos 1:0 (Fuchs 77')

Poredak: 1. Schalke 04 11, 2. Arsenal 10, 3. Olympiacos 6, 4. Montpellier 1 bod.

Skupina C: Zenit – Malaga 2:2 (Danny 49', Fayzulin 86'/Buonanotte 8', Seba 9'), Anderlecht – Milan 1:3 (De Sutter 78'/El Shaarawi 47', Mexes 71', Pato 90')

Poredak: 1. Malaga 11, 2. Milan 8, 3. Anderlech 4, 4. Zenit 4 boda

Skupina D: Manchester City – Real Madrid 1:1 (Aguero 73'-11m/Benzema 10'), Ajax – Borussia Dortmund 1:4 (Hoesen 86'/Reus 8', Gotze 36', Lewandowski 41', 67')

Poredak: 1. Borussia Dortmund 11, 2. Real Madrid 8, 3. Ajax 4, Manchester City 3 boda.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.