Liga prvaka: Premierliga opet najbolja, sva četiri engleska kluba u četvrtfinalu

Četvrtak, 14. ožujka 2019. 09:56 Napisao/la  SC
Liga prvaka: Premierliga opet najbolja, sva četiri engleska kluba u četvrtfinalu

 

Premierliga je ove sezone najbolja europska liga ako je suditi prema Ligi prvaka, Manchester City, Manchester United, Tottenham i Liverpool ostvarili su plasmane u četvrtfinale.

Sva četiri engleska kluba prvi put su igrali četvrtfinale u sezoni 2007/08, kada su osminu prošli Arsenal, Chelsea, Liverpool i Manchester United.

Na kraju su u finalu igrali Chelsea i Manchester United, koji je postao europski prvak nakon izvođenja jedanaesteraca.

Drugi put su ista četiri engleska kluba u četvrtfinalu igrali iduće sezone, Manchester United u finalu je izgubio (0:2) od Barcelone.

Prošle sezone prvi put u povijesti Lige prvaka jedna je država ima čak pet klubova u osmini finala.

Pet engleskih klubova (Chelsea, Tottenham, Arsenal, Liverpool, Manchester United) igralo je osminu finala zato što je Manchester United ušao u Ligu prvaka kao pobjednik Europske lige.

Prošle sezone Liverpool je izgubio (1:3) u finalu od Real Madrida ponajviše zahvaljujući tragičaru na vratima Lorisu Kariusu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.