×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Liga prvaka: Mourinho provocira Bayernove velikane tvrdnjom da Real nije favorit

Utorak, 17. travnja 2012. 09:11 Napisao/la 

Puno važnije od moga mišljenja je mišljenje velikana kao što su Franz Beckenbauer, Ottmar Hitzfeld ili Oliver Kahn. A ako su oni rekli da Real nije favorit protiv Bayerna, onda ja nemam pravo proturječiti, kaže Jose Mourinho

Trinaest trofeja pobjednika Lige prvaka. Bayern četiri, Real Madrid devet. Priča o velikanima. I konačnom spektaklu na Allianz Areni u Münchenu, koja će danas (20.45) ugostiti prvo polufinale najcjenjenijeg, najbogatijeg i najpraćenijeg klupskog nogometnog natjecanja u Europi. Polufinale je, naravno, samo po sebi pozornica za najveće, užitak koji se ne propušta, a ako na suprotnim stranama stoje takvi divovi onda je "volumen" dodatno povećan...

Ako će netko pričati o favoritima onda će trebati dobro promisliti. U redu, Real Madrid je krcat igrača koji u svakom trenutku mogu napraviti "krš i lom" u bilo kojoj obrani, bilo kojeg kluba na svijetu. Samo, ni u Bayernu ne igraju baš "jazavci", koji "ne znaju kamo idu i što bi napravili" kada su ovakve mega-utakmice u pitanju. Istina, Bayern u posljednje vrijeme, barem kada je u pitanju Bundesliga malo "kašlje", prvo su izgubili derbi protiv dortmundske Borussije, pa u subotu odigrali "nulu" protiv Mainza, čime su se vjerojatno oprostili od borbe na naslov u Njemačkoj. "Kraljevi" pak neumorno "gaze" konkurenciju u Primeri, prošle subote "riješili" su Sporting Gijon (3:1). Problem za Real Madrid bi, možda, mogao biti El Clasico s Barcelonom, koji ih očekuje u subotu...

Bavarci bez poraza na domaćem terenu protiv Reala

Bayern nikada do sada nije izgubio od Real Madrida u Muenchenu. Igrali su devet puta, osam puta su slavili Bavarci, samo jednom Španjolci. Od ukupno 18 međusobnih susreta, Bayern je slavio deset puta, Real Madrid šest, dok su dvije utakmice završile neriješeno.


- U ovom trenutku nas ne zanima Barcelona. Samo Bayern. Želimo osvojiti Ligu prvaka i Primeru, to su naši ciljevi i napravit ćemo sve da u tome uspijemo, poručio je Jose Mourinho. Koji, barem tako tvrdi, nema apsolutno nikakvih dvojbi što se tiče sastava koji će večeras istrčati na perfektni travnjak Allianz Arene.

- Ne, nema upitnika kod nas. Znam tko će početi utakmicu, tko će biti na klupi, a tko će završiti na tribinama. Naravno da nisam htio otkriti sastav, iako ga, ponavljam, znam već danima unaprijed. Ali, reći ću vam da bi, primjerice, igrač kakav je Kaka mogao biti iznimno važan za ovakve dvoboje.

Onda je stiglo lamentiranje o favoritima. Makar će većina pasioniranih ljubitelja nogometa reći kako je Real barem za "prsa" kvalitetniji od Bayerna, Mourinho je u eter gurnuo nešto što izgleda kao "lagana provokacija"...

- Mi nismo favoriti. Puno važnije od moga mišljenja je mišljenje velikana kao što su Franz Beckenbauer, Ottmar Hitzfeld ili Oliver Kahn. A ako su oni rekli da Real nije favorit protiv Bayerna, onda ja nemam pravo proturječiti. Istina, statistika iz prošlosti je na strani Bayerna, ali statistika je, ako mene pitate, samo "mrtvo slovo na papiru". Ništa više. Ovo je sasvim nova utakmica. Bayern je gigant, institucija. Imaju sve što treba imati veliki klub; individualnu kvalitetu, jaki su kao kolektiv, imaju briljantnog trenera... Ipak, mi želimo pisati povijest, otići korak dalje, u finale. Biti će ovo, ne sumnjam, jako, jako zanimljiva utakmica, zaključio je Mourinho.

Trinaest trofeja pobjednika Lige prvaka

Bayern je bio prvak Europe četiri puta: 1973./74., 74./75./, 75./76. i 2000./2001. Real Madrid pak ima devet naslova pobjednika Lige prvaka, u sezonama: 1955./56., 56./57., 57./58., 58./59., 59./60./, 65./66., 97./98., 99./00., 01./02.


Naravno, nitko normalan ne "kupuje" njegovu priču o tome kako Real Madrid nije favorit, jer Mourinho obično medijima govori ono što ne misli. Uostalom, Mourinho zna kako srušiti Bayern, napravio je to s Interom u finalu Lige prvaka prije dvije godine...

Jupp Heynckes, za razliku od Mourinha, nije tip koji će tražiti "eksploziv" u pripremi utakmice. Čovjek je daleko pragmatičniji i umjereniji. Vjerojatno i zato jer je, na određeni način, Real Madrid njegov drugi klub. Heynckess je, naime, s "Blancosima" 1998. godine osvojio Ligu prvaka protiv talijanskog Juventusa. Biti trener Real Madrida je čast, on je tu priču prošao. Ali, biti trener Bayerna također je nešto što izaziva ponos...

Bayern je tri puta u polufinalima Lige prvaka eliminirao Real Madrid; 1976., 1987., 2001., dok je 2000. epilog bio obrnut, "Kraljevi" su izbacili Bavarce. Vodeći se suhoparnim brojkama iz prošlosti, mnogi su uvjerenja kako bi Bayern opet mogao biti koban za Real Madrid.

- Pa, može se reći da smo mi njihova "crna mačka", tri puta smo iz eliminirali baš u ovoj fazi natjecanja. Nadam se da i oni respektiraju ta dostignuća. Naravno, Real je fantastična momčad, mislim da su jači nego prošle godine. Srušili su rekord u postignutim golovima u Primeri, nude spektakl i ofanzivni nogomet na svakoj utakmici, imaju čudesne napadače... Ali, i oni će morati biti zaokupirani mojim igračima, jasno je poručio Heynckes.

Casillas jedini "preživjeli"

Vratar Reala Iker Casillas je jedini igrač koji je sudjelovao u posljednja četiri susreta ova dva kluba u polufinalu Lige prvaka. Bilo je to u sezonama 1999./2000.i 2000./2001. kada je sada već legendarni Iker bio na vratima Reala.


- Vidjet ćete dvije vrhunske momčadi, za mene, ne postoji favorit. Sve je moguće. Mi imamo dodatni motiv, 19. svibnja igra se finale Lige prvaka upravo na našem stadionu. Moji momci su fokusirani na taj cilj, šansa da igrate finale ovakvog natjecanja na svom stadionu pruža vam se možda jednom u životu. Naravno da ćemo sve napraviti kako bi dotaknuli snove. Uvjeren sam kako ćemo gledati spektakularnu utakmicu, u obrani i napadu, nema dvojbe, mišljenja je Heynckes.

Jupp Heynckes potvrdio je kako će Philipp Lahm dobiti zadaću "zauzdati" Cristiana Ronalda. Lahm tvrdi kako jedva čeka...

- Imam ogroman respekt prema njemu. Radio je vrlo naporno da bi stigao do razine koju sada ima. Ima nevjerojatan talent, ali sve je to nadogradio teškim radom kako bi ispunio svoje snove. Fantastičan igrač, naravno da ga sam neću moći kontrolirati 90 minuta, trebat će mi pomoć suigrača. Ovo će doista biti borba od prve do posljednje minute, baš se veselim, rekao je Lahm.

Sergio Ramos je u ime "Kraljeva" poručio kako ih Barcelona, za sada, ne zanima.

- Fokusirani smo samo na Ligu prvaka, ne razmišljamo o El Clasicu. Igramo protiv vrhunske momčadi, u polufinalu najboljeg nogometnog natjecanja, samo nam je to u mislima. Ako već moram nekoga izdvojiti iz Bayerna, onda su to svakako Arjen Robben i Mario Gomez. Po meni, to su dva igrača koja u svakom trenutku mogu napraviti razliku na terenu. Bit će to teška utakmica, ali u polufinalu Lige prvaka ionako ne možete očekivati lagan posao. Spremni smo, potpuno spremni, tvrdi Ramos.

Ogroman je ulogu na stolu. Najveći mogući. Bayern protiv Real Madrida. U polufinalu Lige prvaka. Da, to je spektakl. Konačni spektakl...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.