LIGA PRVAKA

Madridski finale u Lisabonu, Atletico eliminirao Chelsea

Srijeda, 30. travnja 2014. 22:53 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica polufinala lige prvaka: Chelsea – Atletico 1:3

Atletico i Real Madrid igraju u finalu ovogodišnje Lige prvaka. Nakon što je u utorak Real Madrid nadmoćno (4:0) eliminirao Bayern usred Munchena, slično je u srijedu učinio Atletico u utakmici (3:1) protiv Chelseaja u Londonu. Atletico je dokazao da je u ovom trenutku bolja momčad od Chelseaja, koji u nadigravanju nije imao šansi protiv madridskog kluba. Tek se nakon uzvrata moglo shvatiti zašto je Mourinho u prvoj utakmici (0:0) izbjegao nadigravanje.

U uzvratnoj utakmici moralo se igrati dugačije, jer su obje momčadi bile svjesne da moraju postići barem jedan pogodak. Obje su u tome uspjele već u prvom dijelu.

U 36. minuti Ramirez je ubacio prizmeno zdesna, Torres pobjegao braničima i loptu prizemno poslao prema Suarezu, koji je nesretno promijenio smjer putanje i stekao veliki dio zasluge za pogodak za domaćina – 1:0.

Nakon pogotka Atletico je reagirao kao što dolikuje jednoj od najboljih europskih momčadi, odmah su igrači Diega Simeonea dodatno pojačali pritisak i naplatili trud u 44. minuti nakon osmišljenje akcije. Nije lako poremetiti raspored obrane Chalesaja, što je uspjelo Tiagu, koji slijeva okomito u ubacio za utrčalog Jaunfrana. Uslijedilo je proigravanja na drugu vratnicu za zaboravljenog Adriana Lopeza, koji tehnički nije najbolje zahvatio loptu iako je ispalo najbolje. Lopta se odbila od trave i neobranjivo završila putanju u gornjem lijevom kutu – 1:1.

Početkom drugoga dijela Atletico je suvereno nastavio igrati onako kako je završio prvi dio. Chelsea više nije dobio šansu vratiti se u utakmicu. U 54. minuti Mourinho je htio pojačati napad uvođenjem Eto'a, koji se pokazao čovjekom odluke, ali za goste. U 60. Minuti Eto'o je neoprezno napravio prekršaj nad Diegom Costom, izvanredni sudac Nicola Rizzoli nije dvojio kada je pokazao na bijelu točku. Diego Costa pogodio je za 1:2.

 U 64. minuti David Luiz je glavom skrenuo loptu u vratnicu čime je ostala neiskorištena zadnja domaća šansa. U otvorenoj igri počela je demonstracija nadmoći Atletica, koji je u 72. minuti postigao treći pogodak. Opet je Juanfran izmaknuo pažnji na desnoj strani, odigrao povratnu loptu za Turana, koji glavom prvo šalje loptu u gredu, a onda odbijenu loptu lagano šalje u mrežu – 1:3.

Od toga trenutka prestalo se igrati za pogotke iako je Chelsea nastojao postići još barem jedan pogodak utjehe. Nije išlo! Što zbog sjajnog vratara Courtoisa, što zbog organizirane igre Atletica, koji je pokazao klasu više od Chelseaja. 

 

CHELSEA: Schwarzer, Ivanović, Cahill, Terry, Cole (54 Eto'o), Ramires, Luiz, Willian (77 Schurrle), Azpilicueta, Hazard, Torres (67 Ba)

ATLETICO MADRID: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Koke, Tiago, Mario Suarez, Turan (84 Rodriquez), Diego Costa (76 Sosa), Adrian Lopez (56 Raul Garcia)

Uzvratna utakmica polufinala lige prvaka: Chelsea – Atletico 1:3 (0:0) (Torres 36/Adrian Lopez 44, Diego Costa 60-11m, Turan 72)


Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.