LIGA PRVAKA

Anfield svjedočio sportskom podvigu

Utorak, 07. svibnja 2019. 23:12 Napisao/la  SC

 Liverpool pobijedio Barcelona rezultatom 4:0

Origi pogocima započeo i završio jednu od najvećih utakmica u klupskoj povijesti
Origi pogocima započeo i završio jednu od najvećih utakmica u klupskoj povijesti

 

Liverpool je u finalu Lige prvaka!

Momčad Liverpoola ostvarila je jedan od najvećih podviga u povijesti Lige prvaka!

Bez Firmina i Salaha, koji se pojavio s majicom "Never Give Up", momčad Liverpoola elimnirala je Barcelonu koja je na Anfield stigla s prednošću 3:0!

Liverpool je pobijedio 4:0, po dva pogotka postignula su dvojica igrača (Origi, Wijnaldum) od kojih jedan (Origi) ne bi igrao da su mogli igrati Salah i/ili Firminio dok je drugi ušao u drugom poluvremenu (Wijnaldum).

To najbolje ilustrira snagu Liverpoola, koji je doslovno fizički pregazio Barcelonu predvođenu najboljim igračem svijeta.

Ni Messi nije imao mogao individualno ništa napraviti pred razornom silinom momčadi Liverpoola, igrači kojega su lakoćom dobivali duele na travi i u zraku.

U 7. minuti Henderson se uspio probiti kroz sredinu kaznenog prostora, uputio je udarac s 12 metara, ter Stegen je odbio, Origi pritrčao i zatresao mrežu - 1:0.

Barcelona je nakon petnaestak minuta uspostavila ravnotežu, nekoliko je puta organizirano ušla u završnicu, Alisson je dvaput morao intervenirati, ništa posebno teško.

U drugom dijelu Liverpool je nametnuo ritam koji Barcelona nije mogla pratiti.

U 54. minuti Alba je izgubio loptu u svojoj trećini, Alexander-Arnold je ubacio zdesna, Wijnaldum je pobjegao Vidalu i s 13 metara loptu poslao ispod ter Stegena, koji nije stigao bolje reagirati - 2:0.

Dvije minute kasnije Shaqiri je precizno ubacio slijeva, Wijnaldum je skočio u ravni prve vratnice i glavom loptu poslao uz vratnicu u mrežu - 3:0.

Nevjerojatno je postalo vjerojatno za manje od sat vremena, koliko je Liverpoolu trebalo da dostigne prednost iz prve utakmice!

U 79. minuti Barcelona se doslovno osramotila, onakva reakcija kod udarca iz kuta ne viđa se u županijskim ligama!

Alexander-Arnold spremao se izvođenje iz kuta prepustiti Shaqiriju, kada je spazio Origija samog ispred ter Stegena.

Dok su se igrači Barcelone komotno pripremali za udarac iz kuta, Alexander-Arnold odigrao je prizemno iz kuta Origiju koji je s 12 metara loptu poslao u suprotni gornji kut - 4:0!

Do kraja utakmice Barcelona je uzalud pokušavala probiti gusti blok od igrača Liverpoola u kojih je adrenalin sukljao u svakom dodiru s loptom.

LIVERPOOL: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (46 Wijnaldum), Henderson, Fabinho, Milner, Shaqiri (90 Sturridge), Mane, Origi (85 Gomez)

BARCELONA: ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Vidal (75 Arthur), Sergio Busquets, Rakitić (80 Malcom), Messi, Suarez, Coutinho (60 Semedo)

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka: Liverpool - Barcelona 4:0 (Origi 7, 79, Wijnaldum 54, 56)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.