Liga prvaka: Leo Messi doveo Barcelonu nadomak finalu, Liverpool uvjerljivo poražen

Srijeda, 01. svibnja 2019. 23:05 Napisao/la  SC

Barcelona uvjerljivo pobijedila iako je Liverpool stvorio više izrađenih prilika, Barceloni za pogotke ne trebaju izrađene prilike budući da ima Messija

Liga prvaka: Leo Messi doveo Barcelonu nadomak finalu, Liverpool uvjerljivo poražen

 

Leo Messi u svom stilu vodio je Barcelonu do još jedne velike pobjede.

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Barcelona je uvjerljivo pobijedila iako je Liverpool stvorio više izrađenih prilika.

Barceloni za pogotke ne trebaju izrađene prilike budući da ima Messija!

U prvom dijelu Barcelona je djelovala konretnije, počelo je Rakitićevom (4) šansom.

U 26. minuti Alba je ubacio slijeva, Matip nije stigao zatvoriti na prvoj vratnici, Suarez je u padu loptu skrenuo u mrežu pokraj Alissona - 1:0.

Liverpool je nakon pola sata uspostavio ravnotežu i stvorio prvu veliku priliku.

Henderson je ubacio dubinsku loptu, Salah je pobjegao stoperima Barcelone i s 15 metara promašio vrata.

Bila je to najbolja prilika u prvom dijelu.

U prvih pola sata u drugom dijelu Liverpool je ostavio puno bolji dojam dok je kroz posjed lopte tražio pogodak.

Barcelona je u pojedinim razdobljima izgledala kao što obično izgledaju protivnici Barcelone na Camp Nou, stisnula se domaća momčad u svojoj trećini i neuspješno pokušavala izaći.

Neočekivano veliki broj tehničkih pogrešaka igrača Barcelone išao je i prilog gostima, koji su snažnim pritiskom stvorili nekoliko obećavajućih situacija.

Dvaput se ter Stegen morao izvlačiti (Milner 47, Salah 53) iz petnih žila nakon udaraca, jednom je Milner s 15 metara pogodio ter Stegena.

A onda je Barcelona uz blagu naklonost sportske sreće i Messijevu genijalnost prelomila utakmicu.

Messi je u 75. minuti povukao kontru, Fabihno uklizao i slučajno proigrao Roberta u kaznenom prostoru, u nastavku akcije Suarez je spretno koljenom loptu poslao u gredu, lopta se odbila taman natrčalom Messiju koji se praktično ušetao u praznu mrežu - 2:0.

Nakon pogotka razigrao se Messi, što znači da je Barcelona preuzela inicijativu.

U 82. minuti Messi je još jednom bacio u trans navijače Barcelone i ljubitelje nogometa, kada je fenomenalno izveo slododni udarac po kojemu jedan od najboljih vratara na svijetu nije mogao ništa - 3:0.

U 84. minuti Rakitić je izbacio loptu s gol-crte, a Salah je početnički tehnički pogriješio kada je slabijom desnom nogomet s deset metara loptom pogodio vratnicu!

Takve se šanse ne smiju promašivati kada igraš protiv Messija!

Na kraju Liverpool mora biti zadovoljan rezultatom, Messi je u 96. minuti odigrao Dembeleu tako da je napadač Barcelone ostao sam ispred Alissona prije nego što mu je dodao loptu.

BARCELONA: Ter Stegen, Alba, Lenglet, Pique, S. Roberto (90+3 Alena), Vidal, Busquets, Rakitić, Coutinho, Suarez (90+3 Dembele), Messi

LIVERPOOL: Alisson, Robertson, Van Dijk, Matip, Gomez, Keita (24 Henderson), Fabinho, Milner (84 Origi), Wijnaldum (78 Firminio), Mane, Salah

Prva utakmica polufinala Lige prvaka: Barcelona - Liverpool 3:0 (Suarez 26, Messi 75, 82)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.