LIGA PRVAKA

Borussia u finalu, Pirova pobjeda Reala

Utorak, 30. travnja 2013. 22:45 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka: Real Madrid - Borussia Dotrmund 2:0

Uzvratna polufinalna utakmica Lige prvaka

REAL MADRID - BORUSSIA DORTMUND 2:0

Stadion Santiago Bernabeu. Gledatelja: 86.000

Sudac: Howard Webb (Engleska)

Strijelci:  1:0 Benzema (83), 2:0 Ramos (88)

Žuti kartoni: Bender, Gündogan, Weidenfeller (Borussia), Higuain, Khedira, Ramos(Real Madrid)

REAL MADRID: Diego Lopez, Essien, Varane, Ramos, Coentrao (57' Kaka) - Modrić, Alonso (60' Khedira) - Di Maria, Özil, Ronaldo – Higuain (57' Benzema)


BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller - Schmelzer, Hummels, Subotić, Piszczek - Gündogan, Bender (88' Santana) - Reus, Götze (12' Grosskreutz), Blaszczykowski – Lewandowski (86' Kehl)

 Pogocima Benzeme (83) i Sergija Ramosa (88) nogometaši Real Madrida pobijedili su (2:0) Borussiju Dortmund u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka, ali se u finale ukupnim rezultatom 4:3 plasirala njemačka momčad. Opasno je Borussia živjela zadnjih osam minuta utakmice tijekom kojih je Real Madrid samo jedan pogodak dijelio od finala.

Kraljevski klub imao je ima težak zadatak, morao je nadoknaditi dortmundskih 1:4 u od prije šest dana. Luka Modrić započeo je susret. Jose Mourinho je u sredinu obrane vratio Ramosa, a priliku na desnom beku dao je Essienu.

Real je na početku susreta pritisnuo visoko goste iz Dortmunda ne bi li uspio postići rani pogodak. Prvu veliku prigodu Real je imao u 4. minuti, kada je Luka Modrić na desnom boku izborio jednu loptu, odigrao za Özila koji u prigodu gura Higuaina, ali njegov udarac iskosa sa 7 metara Weidenfeller zaustavlja nogom. U početnih desetak minuta Real je izveo četiri udarca iz kuta.

U 8. minuti pokušao je Cristiano Ronaldo udarcem sa 16 metara, ali lopta odlazi visoko preko gola.

U 12. minuti Borussia je ostala bez ponajboljeg igrača Götzea koji je morao iz igre zbog ozljede. Umjesto njega Klopp je u igru ubaciu Grosskreutza.

U 13. minuti prvi puta je zaprijetila Borussia. Dugu loptu Lewandowski je primio na prsa i uputio opasan udarac iz okreta, ali ravno u Lopeza.

U istoj minuti najveću prigodu za Real propustio je Cristiano Ronaldo. Našao se sam na 5-6 metara i pokušao iz okreta, ali sjajno brani vratar Borussije Weidenfeller. Već u sljedećem napadu još jedna velika prigoda Za Real. Brza akcija Modrića i Higuaina gura u mat poziciju Özila i kad su svi očekivali pogodak njemački reprezentativac traljavo je uputio udarac pored gola.

Bilo je to prvih petnaestak minuta u kojima je Real dominirao, ali nije uspio zabiti pogodak koji bi mu olakšao daljnji tijek susreta. Modrić je odlično distribuirao lopte prema svojim suigračima. Nakon početnog pritiska Reala Borussia je uspjela doći do daha, u svakoj situaciji njeni igrači su odugovlačili koliko je to god bilo moguće što je izazivalo burnu reakciju navijača Reala.

Do kraja poluvremena Real je imao dvije zapaženije akcije. Prvo prodor Nijemca Özila koji je pretrčao 70-tak metara i izdržao nekoliko duela po lijevoj strani, te zavrnuo loptu prema Di Mariji koji puca u blok. Bilježimo i ubačaj Higuaina nakon što se lažnjakom oslobodio svog čuvara, ali njegov ubačaj ispred Ronalda odnosi odlični vratar Weidenfeller.

 

Početak drugog poluvremena pripao je Borussiji koja je propustila tri velike prigode osigurati put na finale Lige prvaka. Prvo Lewandowski puca s desetak metara preko gola. Minutu kasnije Reus je pravovremeno uposlio Lewandowskog koji odmah snažno puca i pogađa gredu.

U 61. minuti  sjajna akcija Borussije. Opet je u glavnoj ulozi odlični Reus prošao po lijevoj strani Realove obrane i zavrnuo loptu na 5-6 metara, a Diego Lopez čudesno brani udarac Gündogana.

Mourinho je dvostrukom izmjenom pola sata prije kraja susreta krenuo na sve ili ništa. U igru ubacuje Kaku i Benzemu umjesto Higuaina i Coentraoa, a malo zatim i Khediru umjesto Xabi Alonsa.

Real je ipak uspio stići do pogotka u 83. minuti. Odličnu akciju Kake i Ozila snažno je udarcem iz blizine završio Benzema - 1:0.

Nakon pogotka Real je sve karte bacio u napad i u 88. minuti stigao do 2:0. Nakon što je lopta dugo kružila oko 16-sterca Borussije, Benzema je odlično na 6 metara pronašao Ramosa koji snažnim udarcem pogađa mrežu i daje Realu tračak nade da u posljednjim minutama stigne i do trećeg pogotka koji bi ga uveo u finale Lige prvaka.

Pet minuta sudačke nadoknade nije donijelo promjenu rezulta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.