Liga prvaka: Drugo pretkolo zasad prošlo bez iznenađenja, BATE se provukao u Albaniji

Srijeda, 23. srpnja 2014. 01:45 Napisao/la  SC

Bjeloruski prvak provukao se u Albaniji kod tamošnjeg prvaka Skenderbeua. Prošao je BATE nakon pogotka u gostima. Večeras dvoboj Maribora i Zrinjskog

Prvi set od deset uzvratnih utakmica drugog pretkola Lige prvaka nije donio iznenađenja, prošli su svi papirnati favoriti. Od predstavnika s naših prostora u uutorak su na teren izašli beogradski Partizan i crnogorski prvak, Sutjeska. Crno-bijeli su nakon 3:0 u Beogradu slavili i u Torshavnu, glavnom gradu Farskih Otoko kod tamošnjeg prvaka rezultatom 3:1. Crnogorci su pak ispali od moldavskog Sheriffa, s ukupnih 5:0. 

Valja izdvojiti prolaske škotskog Celtica s ukupnih 5:0 protiv islandskog prvaka KR Reykjavika, odnosno pobjedu mađarskog Debrecena nad Cliftonvilleom iz SJeverne Irske 2:0. Svojedobni sudionik grupne faze, bjeloruski BATE provukao se kod albanskog prvaka Skenderbeua. U prvom susretu u Borisovu bilo je 0:0, dok je u albanskom uzvratu bilo 1:1, pa su Bjelorusi prošli nakon pogotka u gostima. Jedini pogodak za albanske prvake u ovogodišnjoj Ligi prvaka djelo je bivšeg stopera Istre i CIbalije, Marka Radasa.

U srijedu će na teren još dvanaest momčadi. Najzanimljivije će biti u Mariboru gdje se u uzvratu susreću domaće 'viole' protiv mostarskog Zrinjskog. Prvi susret u Mostaru završio je 0:0. Rabotnički će put Helsinkija gdje će također pokušati obraniti 'nulu' iz prvog ogleda. 

Liga prvaka, rezultati drugog pretkola:
Sutjeska (Crna Gora) - Sheriff Tiraspol (Gruzija) 0:3 (0:2)
Dudelange (Luksemburg) - Ludogorets (Bugarska) 1:1 (0:4)
Levadia (Estonija) - Sparta Prag (Češka) 1:1 (0:7)
Karabakh (Azerbajdžan) - Valletta 4:0 (1:0)
Maccabi Tel-Aviv (Izrael) - Santa Coloma (Andora) 2:0 (1:0)
TNS (Wales) - Slovan Bratislava (Slovačka) 0:2 (0:1)
HB Torshavn (Farski Otoci) - Partizan (Srbija) 0:3 (1:3)
Skenderbeu (Albanija) BATE (Bjelorusija) 1:1 (0:0)
Debrecen (Mađarska) - Cliftonville (Sjeverna Irska) 2:0 (0:0)
Celtic (Škotska) - KR Reykjavik (Island) 4:0 (1:0)

Srijeda, 23. srpnja:
Aktobe (Kazahstan) - Dinamo Tbilisi (Gruzija) (1:0)
HJK Helsinki (Finska) - Rabotnički (Makedonija) (0:0)
Ventspils (Latvija) - Malmo (Švedska) (0:0)
Steaua (Rumunjska) - Stromsgodset (Norveška) (1:0)
Maribor (Slovenija) - Zrinjski (BiH) (0:0)
St. Patricks (Irska) - Legia (Poljska) (1:1)

* u zagradama su rezultati prvih susreta

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.