Liga prvaka: Dinamo pobijedio Maribor i stekao minimalnu prednost pred uzvrat

Srijeda, 22. kolovoza 2012. 22:37 Napisao/la  SC

Prva utakmica 1. pretkola Lige prvaka: Dinamo - Maribor 2:1. Utakmicu je obilježio Milan Badelj, koji je na oproštaju od modrog dresa prvo postigao autogol, a onda odlučio pobjednika

Prva utakmica 1. pretkola Lige prvaka

DINAMO – MARIBOR 2:1

Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 20.000

Sudac: Cuneyt Cakir (Turska)

Žuti kartoni: Vida, Leko, Ademi, Badelj, Šimunić (Dinamo), Mertelj (Maribor)

Strijelci: 1:0 Čop (10), 1:1 Badelj (39, ag), 2:1 Badelj (74)

DINAMO: Kelava, Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić, Badelj, Ademi, Leko (46 Peko), Sammir (87 Vrsaljko), Čop, Rukavina (57 Rukavina)

MARIBOR: Handanovič, Mejač, Potokar, Rajčević, Arghus, Mertelj, Filipovič, Ibrahimi (78 Mezga), Berić (82 Komazec), Tavares, Perić

Nogometaši Dinama stekli su minimalnu prednost u prvoj utakmici, rezultat 2:1 i ukupni dojam nakon prve utakmice protiv Maribora navjestio je  neizvjesni uzvrat.

U 10. minuit Sammir je snažno opalio po lopti koja se od bloka odbila na desni bok, dotrčao je Vida i prizemno pogodio Čopa u ravni prve vratnice. Čop je uklizao i pogodio tamo gdje nije bilo Handanoviča – 1:0.

Rano vodstvo omogućilo je igračima Dinama da rasterećeno počnu stvarati prednost na svakom dijelu terena, više od pola sata trajalo je najbolje i najzrelije razdoblje Dinamove igre ove sezone. Već u 16. minuti Dinamo je mogao uvećati prednost, Rajčevič je nespretno glavom loptu poslao u svoja vrata, Handanovič je instiktivno loptu skrenuo u vratnicu.

Dinamova igra slutila je dobrim sve do 39. minute, kada je Leko skrivio prekršaj na desnom boku. Cvijanovič je loptu oštro uputio prema prvoj vratnici, uklizao je Badelj i skrenuo loptu u mrežu tik uz vratnicu – 1:1.

Badeljov autogol promijenio je odnose na terenu, Mariborčani su stekli neophodno samopouzdanje i pogodak u gostima koji mnogo znači u sustavu natjecanja Lige prvaka. Čop je u 44. minuti imao priliku vratiti mir u svlačionicu na odmoru, ali nije bio precizan s udaljenosti od 10 metara.

Čačić: Svaka je pobjeda vrijedna
Željeli smo dobiti utakmicu i to smo ostvarili, svaka je pobjeda vrijedna. Dobro smo otvorili utakmicu, a onda nam se dogodio nesmotreni pogodak i tada smo ušli u jednu rupu. Trebalo je nam je malo vremena da se vratimo. U drugom se dijelu Maribor dobro postavio, čekao je našu pogrešku. Na sreću nije je dočekao, mislim da je rezultat realan iako su gosti imali dvije velike prilike, kazao je Ante Čačić.

Početkom drugog dijela trener Ante Čačić izvršio je jednu izmjenu (Peko-Leko), ali se odnosi snaga nisu promijenili. Mariborčani su nastavili igrati poduzetno, u 68. minuti Perić je sam istrčao pred uklizalog Kelavu i srećom promašio prazna vrata.

U 74. minuti kapetan Badelj oprostio se od Dinamova dresa (odlazi u HSV) još jednim pogotkom, ovog puta pogotkom koji je Dinamo približio Ligi prvaka. Čop je ubacio okomitu loptu iza zadnje mariborske linije, Badelj je pravodobno utrčao i rezantno pogodio suprotni kut – 2:1.

Maribor nije odustao od igre, u 77. minuti Perić je ponovo izašao pred Kelavu, koji je brzom intervencijom ušao u udarac.

Do kraja utakmice Dinamo više nije iskazao dovoljno snage i znanja da u na uzvrat otputuje s većom rezultatskom razlikom. S obzirom na razvoj događaja, rezultat prve utakmice može se smatrati realnim.

Rezultati prvih utakmica 1. pretkola Lige prvaka: Braga – Udinese 1:1 (Ismaily 68/Basta 23), Bate – HK Shoma 2:0 (Rodionov 29, 78), Malaga – Panathinaikos 2:0 (Demichelis 17, Eliseu 34), AEL – Anderlecht 2:1 (Dosa Junior 34, Rui Miguel 72/Mbokani 62)

 

 Fortogalerija: Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.