LIGA PRVAKA

Dinamo doživio težak poraz na Parku prinčeva

Utorak, 06. studenog 2012. 22:38 Napisao/la  SC

Skupina A, 4. kolo: PSG - Dinamo 4:0. Zlatan Ibrahimović četiri puta asistirao

Liga prvaka, Skupina A - 4. kolo

PSG – DINAMO 4:0

Stadion Park prinčeva. Gledatelja: 40.000

Sudac: Pawel Gil (Poljska)

Žuti kartoni: Ademi (44), Vida (77), Rabiot (90+1)

Strijelci: 1:0 Alex (16), 2:0 Matuidi (61), 3:0 Menez (65), 4:0 Hoarau (80)

PSG: Sirigu, Maxwell, Alex, Thiago Silva, Jallet, Sissoko (46 Veratti), Matuidi, Rabiot, Lavezzi (68 Pastore), Menez (77 Hoarau), Ibrahimović

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Vida, Puljić, Šimunić (60 Čop), Pivarić, Ademi, Brozović, Kovačić (86 Halilović), Sammir, Rukavina (73 Calello)

Nogometaši Dinama doživjeli su jubilarni 10. uzastopni poraz u Ligi prvaka, na Parku prinčeva modri su uvjerljivo poraženi od momčadi PSG-a predvođenom nezadrživim Zlatanom Ibrahimovićem. Zlatan nije postigao pogodak, ali je bio asistent za sva četiri pogotka domaćina.

Prema običaju momčad Dinama djelovala je kao momčad dostojna Lige prvaka malo vremena, odnosno, točno petnaest minuta. Već u 16. minuti Ibrahimović je s desnog boka precizno ubacio za Alexa, koji je bio brži od ukopanog Vide i desnom nogom s 10 metara pogodio mjesto gdje nije bilo Kelave – 1:0. Time je u natjecateljskom smislu završena još jedna modra epizoda u Ligi prvaka.

Trener Ante Čačić odlučio se za zatvoreniju varijatnu s trojicom stopera, pa je momčad u obrani djelovala organiziranije nego u utakmici u Zagrebu. Međutim, razlika u individualnoj klasi bila je evidentna u svakom duelu, a poglavito u igri trojice pariških napadača (Ibrahimović, Lavezzi, Menez) koji su čestim izmjenama mjesta stalno otvarali prostor između modrih braniča.

Unatoč tome Parižani nisu priredili prilike za kojima mogu žaliti. U 37. minuti Thiago Silva ostao je sam pred Kelavom nakon ubačaja iz kuta i visokog skoka Sissoka, Kelava je u trku pokupio loptu s Thiagove glave.

U relativno laganom ritmu za natjecanje Lige prvaka, momčad PSG-a staloženo je kontrolirala rezultat što je gostima omogućilo da nekoliko puta sitgnu nadomak domaćeg kaznenog prostora. Dalje nisu mogli.

Jedinu priliku Dinamo je propustio u samom otvaranju utakmice, kada je Sammir loptom "poslao" Pivarića lijevom stranom, prizemni udarac s ruba kaznenog prostora zamalo je bio neprecizan, lopta je prošla tik uz suprotnu vratnicu.

Što se konstrukcije igre tiče, Dinamo je opet na početku drugog dijela prvih petnaest minuta igrao kao da je ozbiljan protivnik. Čak je u 57. minuti Rukavina propustio najbolju priliku gostiju nakon što je Vrsaljko ubacio s desnog boka, lopta je po udarcu glavom fijuknula iznad grede.

I onda opet isto! U 60. minuti u završnici polukontre Ibrahimović je fantastičnom asistencijom omogućio Matuidiju da izađe pred Kelavu na desnoj strani kaznenog prostora i mirno plasira loptu u mrežu – 2:0.

Trener Čačić je izmjenom Čop-Šimunić u 60. minuti otvorio igru Dinama, koji je počeo igrati s dvojicom napadača i četiri braniča u zadnjoj liniji, što je domaćinu bio otvoreni poziv za povećanje gol-razlike. Domaćini su znali uzeti ponuđeno.

U 65. minuti opet je Ibrahmović dodao loptu Menezu, koji se na vrhu kaznenog prostora razmaknute gostujuće obrane lagano oslobodio dvojice igrača, izašao pred Kelavu kao na treningu i mirno završio posao – 3:0.

U 70. minuti Vida je na sredini terena odletio kao da je mlađi kadet u duelu s Ibrahimovićem, koji je preciznim dodavanjem loptu dodao Menezu na lijevoj strani. Napadač PSG-a ostao je sam pred Kelavom što mu se učinilo kao zgodnom prilikom za poigravanje nepotrebnim driblingom, pa je Dinamova mreža ostala netaknutom.

Deset minuta kasnije Ibrahimović se ponovo na desnom boku poigrao s nekoliko igrača Dinama, uspio izaći pred Kelavu i onda u padu dodao povratnu loptu Hoarau, koji s 12 metara pogađa za 4:0.

Fotogalerija: Marko Lukunić/Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.