Liga prvaka: Barcelona napada Atletico u Madridu, Bayernov posjed lopte ne brine Davida Moyesa

Srijeda, 09. travnja 2014. 18:03 Napisao/la  SC

Uzvratne utakmice četvrfinala Lige prvaka (20.45): Atletico - Barcelona (1:1), Bayern - Manchester United (1:1)

Real Madrid i Chelsea večeras će ima još dvojice potencijalnih protivnika u polufinalu Lige prvaka. Atletico - Barcelona i Bayern - Manchester United dva su preostala četvrtfinalna para, koji večeras razigravaju za ulazak u polufinale. Uoči prvih utakmica četvrtfinala Bayern i Barcelona slovili su favoritima, poglavito je momčad aktualnog prvaka u najavama djelovala nadmoćno. Međutim, na terenima nije izgledalo baš tako.

 Barcelona i Atletico Madrid odigrali su 1:1 na Camp Nou u utakmici tijekom koje je Atletico po tko zna koji put ove sezone dokazao da nije slučajno kandidat za španjolskog prvaka. Uoči večerašnjeg uzvrata momčad Diega Simeonea ima prednost pogotka u gostima, što bi za jednu od najbolje organiziranih obrana na kontinentu bila presudna prednost u utakmicama protiv svih osim protiv Barcelone. Momčad koja ima Lea Messija, pogodak uvijek može postići kada se nitko ne nada. Pa ni Simeone! Treba znati da Messi u četiri međusobne utakmice ove sezone još uvijek nije zatresao mrežu Atletica, što se nije dogodilo slučajno.

Trener Barcelone Tata Martino najavljuje taktiku s tri napadača, što znači da Barcelona otvoreno napada. Drugačije ni ne može s tipovima igrača, koji loptu vole držati u nogama do besvijesti:
 
- Atletico nije tip momčadi koja će nam dozvoliti kontrolu svih 90 minuta, no moramo to pokušati jer tako volimo igrati, kaže Martino.

- Strašno je zahtjevno igrati protiv Atletica, teško je uopće stvoriti priliku, svjestan je težine zadatka Xavi.

- Bit će ovo susret s puno strasti, jedan od najvećih u Ligi prvaka, a rezultat prvog susreta ništa ne znači. Barcelona uvijek igra napadački, ne vjerujem niti da će ih pritisak s tribina omesti, pa nedavno su na Santiago Bernabeuu zabili četiri gola, kaže Diego Simeone, koji dvoji oko nastupa Diega Coste:
 
- Poslat ću ga na teren bude li najmanje 90 posto spremna, ne treba mi polovično spreman igrač, vjerujem u Adriana Lopeza koji će ga zamijeniti, govori Simeone.

Gosti će u ovom susretu biti bez ozlijeđenih Valdesa i Piquea, domaćini bez Turana.

Manchester United ostvario je u prvoj utakmici relativno pozitivni rezultat (1:1) i stvorio nekoliko izglednih prilika iako je Bayern imao posjed lopte od bezmalo 75 posto. Otprilike isti se omjer u posjedu lopte očekuje večeras na Allianz Areni:

- Ovaj klub ne može podnijeti da se ne plasiramo u finale. Bayern je prošle sezone osvojio trostruku krunu i ja moram ponoviti taj uspjeh, priznao je Pep Guadiola.
 
Trener Bayerna ne može računati na Javija Martineza i Schweinsteigera, koji su žute kartone skupili u prvoj utakmici, ozlijeđene Shaqirija, Alcantaru i Contenta.

 
Unitedu je najveća briga stanje nagnječenog nožnog prsta Waynea Rooneya, koji  nije igrao tijekom vikenda protiv Newcastlea.
 
- Bio bih glup da ga ne stavim u sastav. On će s užitkom igrati pod injekcijama protiv bolova, jer je igrač upravo za ovakve utakmice, kaže David Moyes,koji ne može računati na Rafaela, Fellainija, Matu i Van Persiea.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.