Di Matteo preobrazio momčad Chelsea, najbolji su postali igrači koje je Villas-Boas otpisao

Četvrtak, 19. travnja 2012. 11:14 Napisao/la  I. Vranić

Kada je Di Matteo postao menadžer, najbolji igrači postali su oni u koje se najviše sumnjalo: Didier Drogba, Petr Cech, John Terry, Ashley Cole, Frank Lampard...

Roberto Di Matteo još uvijek ima status privremenog menadžera Chelsea, koji će na kraju sezone ustupiti mjesto nekom velikom trenerskom imenu. Dok vlasnik Chelsea Roman Abramovič maše milijunima i vabi Josea Mourinha, Laurenta Blanca, Pepa Guardiolu… Di Matteo uživa u pobjedama!

Od kada je Di Matteo naslijedio Andrea Villas-Boasa,  momčad Chelsea izgleda drugačije na terenu. Nakon 12 utakmica bez poraza Chelsea je dosegnuo nivo igre koji nitko nije očekivao, u zadnje dvije utakmice ostvareni su impresivni rezultati. Poslije polufinala FA Kupa Tottenham je izgledao zbrinuto (5:1) kao nogometno siroče iz londonskog predgrađa, nakon prve utakmici polufinala Lige prvaka Barcelona (1:0) je ozbiljno zabrinuta.

Bivši talijanski reprezentativac šest godina nosio je dres Chelsea, pa se može reći da je Di Matteo  kao jeftini domaći kadar postao pomoćnik Villas-Boasu. Priliku da postane menadžer Di Matteo je dobio kada je već praktično bio na izlaznim vratima Stamford Bridgea u potrazi za vlastitim trenerskim identiteom. Dojadilo mu je čamiti kao pomoćnik trenerskim veličinama koje nikoga ne mogu pobijediti. Prihvatio je ulogu privremenog menadžera Chelsea do kraja sezone, bez opterećenja ušao je u finale FA Kupa i ozbiljno naumio promijeniti europski nogometni poredak u završnici Lige prvaka.

Tajna Di Matteovih uspjeha leži u mentalnoj preobrazbi igrača koje je Villas-Boas praktično otpisao. Kada je Di Matteo postao menadžer, najbolji igrači postali su oni u koje se najviše sumnjalo: Didier Drogba, Petr Cech, John Terry, Ashley Cole, Frank Lampard...

-  Javno mnijenje do nedavno je bilo jedinstveno u stavu  da su ti dečki postali prestari da bi u kratkom vremenskom razdoblju mogli igrati dvije utakmice zaredom na ovakvoj razini. Nije se mislilo samo na Drogbu, bilo je i drugih igrača koji su svrstani u "staru gardu". Svi su oni najbolje odgovorili na terenu protiv Barcelone. Ova momčad posjeduje zajednički duh, mladi i stari zajedno se bore za isti cilj. To je ono što želim, kazao je Di Matteo nakon utakmice protiv Barcelone.

Vrhunac preporoda u momčadi dogodio bi kada bi Fernando Torres napokon zatresao mrežu u nekoj važnijoj utakmici, što će se vjerojatno i dogoditi ako Di Matteo zadrži ovakvu atmosferu u momčadi.

Roman Abramovič uživao je nakon utakmice protiv Barcelone,  koju je pobjedio kada je na klupi imao najjeftinijeg menadžera od kada je 2000. godine postao vlasnik Chelsea. Usput, mjesto menadžera Chelsea još uvijek je službeno upražnjeno, Abramovič nigdje nije spomenuo da bi Di Matteo mogao postati trajnije rješenje.   

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.