DANI OLMO Ključno je to što niti jedan igrač u našoj momčadi nije važniji od ostalih

Petak, 14. kolovoza 2020. 08:49 Napisao/la  SC

Dečki su dali sto posto, ali nismo uspjeli nametnuti svoju igru. Oni su bili brži, dobili su većinu duela, kazao je Diego Simeone

Dani Olmo
Dani Olmo

Dani Olmo postigao je prvi pogodak u pobjedi (2:1) RB Leipziga protiv Atletica, njemačka momčad u polufinalu Lige prvaka (18. kolovoza) igra protiv PSG-a:

- Nakon vodećeg gola Atléticu smo dopustili da se slobodnije kreće, ali uspjeli smo zabiti drugi gol kojim je sve definitivno riješeno. Čitavo vrijeme smo igrali onako kako inače igramo, kako znamo igrati, zasluženo smo pobijedili. Bila je to teška utakmica, upravo onakva kakvu smo i očekivali. Svi smo morali dati sto posto. Ključno je to što svi zajedno idemo u istom pravcu, što niti jedan igrač u našoj momčadi nije važniji od ostalih. Svi igrači vjeruju u ideju ovog kluba. Sada se moramo odmoriti i misliti na PSG, jer će utakmica protiv PSG biti jednako teška, ako ne i teža, kazao je Olmo.

Diego Simeone postao je zaštitni znak za destrukciju u nogometu, Atletico je postao jedan od vodećih europskih klubova zbog pristupa koji protivniku uvijek prepušta ulogu favorita.

Uoči utakmice protiv Leipziga ulogu favorita dobio je Atletico, koji se očito ne zna nositi s takvom vrstom opterećenja:

- Dečki su dali sto posto, ali nismo uspjeli nametnuti svoju igru. Oni su bili brži, dobili su većinu duela. Moram priznati da mi se sviđa njihov entuzijazam i svježina s kojom su igrali. Zasluženo su pobijedili i čestitam im na prolazu u polufinale, rekao je Simeone.

- Ni Atlético nije imao previše prilika. Protiv njih je teško stvarati prilike u zadnjih pola sata igre, ali na kraju je presudila naša izvedba u napadu. Sada kada smo izborili polufinale, normalno je da želimo više. Bit će to još jedna teška utakmica, ali siguran sam da ćemo napraviti dobar plan za taj susret, rekao je Leipzigov trener Julian Nagelsmann.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.