Liga prvaka: Barcelona eliminirala Milan, Olić dvostruki strijelac za Bayern

Utorak, 03. travnja 2012. 22:30 Napisao/la  SC

Barcelona - Milan 3:1, Bayern - Marseille 2:0. Barcelona i Bayern prvi su polufinalisti Lige prvaka nakon pobjeda u uzvratnim utakmicama protiv Milana i Marseillea. Olić i Messi dvostruki strijelci za svoje momčadi

Barcelona i Bayern prvi su polufinalisti Lige prvaka. Nakon što je prva polufinalna utakmica u Milanu završila bez pogodaka, Barcelona je na Camp Nou pobijedila Milan rezultatom 3:1 u utakmici, koja je prvom poluvremenu imala natjecateljski naboj. Barcelona je iskoristila zbunjenost Milanove obrane na početku utakmice i relativno brzo došla u vodstvo pogotkom Messija u 11. minuti iz kaznenog udarca. Kada je Nocerino poravnao rezultat u 32. minuti činilo se da talijanski velikan ima mogućnosti prirediti iznenađenje, ali je naivni prekršaj Neste nad Busquetsom (potezanje za dres u prekidu) prelomio utakmicu. Messi je u 41. minuti drugi put bio precizan s bijele točke, a Milan u drugom poluvremenu više nije izgledao kao momčad koja ima snage za preokret. Poslije Iniestina pogotka u 53. minuti utakmica je potpuno izgubila naboj, Barcelona je u svom stilu utakmicu privela kraju.


Ivica Olić bio je dvostruki strijelac u utakmici koja je Bayernu predstavljala puko odrađivanje posla. Bavarci su u Marseilleu stekli dva pogotka (2:0) prednosti pa u uzvratnoj utakmici u početnoj postavi nisu bili Gomez i Robben. Olić je iskoristio priliku i pokazao da bi bio standardan igrač u većini najboljih europskih momčadi. Na njegovu žalost, Bayern je u ovom trenutku  jedna od svega nekoliko momčadi na svijetu koja se objektivno može nadati uspjehu u polufinalu protiv Real Madrida. 

  


BARCELONA - MILAN 3:1
Stadion Camp Nou. Sudac: Bjorn Kuipers (Nizozemska). Strijelci: 1:0 Messi (11-11m), 1:1 Nocerino (32), 2:1 Messi (41-11m), 3:1 Iniesta (53)

Barcelona: Valdes, Alves, Pique (75 Adriano), Mascherano, Puyol, Busquets, Farbregas (78 Keita), Xavi (63 Alcantara), Iniesta, Cuenca, Messi

Milan: Abbiati, Antonini, Nesta, Mexes, Abate, Ambrosini, Seedorf (61 Aquilani), Nocerino, Boateng (63 Pato, 83 Maxi Lopez), Robinho, Ibrahimović

BAYERN - MARSEILLE 2:0
Stadion Arena Allianz. Sudac: Svein Oddvar Moen (Norveška). Strijelac: 1:0 Olić (13'), 2:0 Olić (37').

Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Badstuber, Timoščuk, Luis Gustavo, Kross (67 Pranjić), Alaba, Ribery, Muller (39 Rafinha), Olić  (75 Gomez)

Marseille: Mandanda, Azpilicueta, N'Koulou, Morel (46 Amalfitano), Fanni, Cheyrou, Mbia, Brandao (74 Gignac), Remy (63 Kabore), Ayew, Valbuena.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.