×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

APOEL-u je čast oprostiti se protiv Real Madrida, Benfica vjeruje u uspjeh protiv Chelsea

Srijeda, 04. travnja 2012. 14:48 Napisao/la 

Večeras se igraju posljednja dva susreta četvrtfinala Lige prvaka. Oba domaćina, Real Madrid i Chelsea, iz prvih su utakmica protiv APOEL-a, odnosno Benfice, donijeli pobjede

REAL MADRID - APOEL (prva utakmica 3:0)

Real Madrid - APOEL. Priča koja je završena još na Cipru i u kojoj upitnici ne postoje. Nakon što je Real protutnjao kroz Nikoziju, APOEL je u Ligi prvaka, očekivano, postao bivši. Iako, Jose Mourinho se nije navukao, još uvijek ne želi pričati o polufinalu protiv Bayerna...

- Ne zanima nas, još, Bayern, razmišljamo samo o APOEL-u, koji s naše strane ima maksimalan respekt. Od početka sezone smo u sjajnoj formi, ostvarujemo pobjede s različitim igračima, u različitim natjecanjima i to je kapitalna vrijednost ovog Reala. Naravno da želim plasman u polufinale, pobjedu u večerašnjoj utakmici, ali gotovo je tek nakon sudac večeras odsvira kraj utakmice, demagoški je poručio Mourinho.

Za razliku od Mourinha, Ivan Jovanović, trener APOEL-a svjestan je svega. Ne utvara si kako je moguće napraviti senzaciju svih senzacija, za njega je ovaj "duel" s Real Madridom završio još u prvoj utakmici. Sada ostaje - uživanje.

- Prije ždrijeba, nadao sam se nekom "lakšem" protivniku, ali sada sam svjestan da su utakmice protiv Real Madrida zapravo dar s neba. Igramo protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu, koja ima isto takvog trenera, stadion... Ovo je naš vrhunac. Igrali smo u posljednje dvije sezone protiv odličnih momčadi, ali Real je vrh. Više od ovoga, u ovom trenutku, ne možemo. Napravit ćemo sve da se dostojno oprostimo od Lige prvaka, u kojoj smo ostavili trag, poručio je Jovanović.

Što se tiče sastava, kod Reala nema Khedire, Diarre i Carvalha zbog bolesti i ozljeda, dok je Arbeloa ispao iz konkurencije za večerašnji susret. Vraćaju se, pak, Angel Di Maria i Jose Callejon. APOEL ne može računati na Oliveiru i Tričkovskog, ali se vraća Manduca.

CHELSEA - BENFICA (prva utakmica 1:0)

Drugi večerašnji "par" nosi potencijalno zanimljiviji susret. Istina, Chelsea je u prvom susretu odigranom u Portugalu svladao Benficu, no Roberto Di Matteo, trener "Bluesa" ne prihvaća tezu kako ga na Stamford Bridgeu čeka lagan posao.

- Ništa ovdje nije gotovo. Tako razmišljam ja, želim da tako razmišljaju svi. Želim da ponovimo istu stvar kao protiv Napolija, kada smo bili fokusirani od prve do zadnje minute. Benfica je, ne zaboravite, zabila gol na baš svakom gostovanju u Ligi prvaka ove sezone. To je valjda najbolji dokaz da nismo ništa napravili za sada. Odigrano je tek prvo poluvrijeme, u redu, mi smo dobili sa 1:0, ali kraj je još daleko. Očekujem da će nas Benfica pokušati dobiti, moramo biti spremni na sve, njihove napade, agresiju... Ne, ne mislim da će bezglavo srljati, ali da će biti poduzetni, to svakako. Naravno, nadam se i vjerujem kako ćemo mi u polufinale, otkrio je Di Matteo.

I u pravu je Talijan. Portugalci nisu odustali, niti misle odustati dok im šanse i službeno ne postanu bivše. Stoga je Jorge Jesus, trener Benfice, poslao dovoljno jasnu poruku:

- Chelsea je, recimo, imao dosta sreće u prvom susretu. U nekim situacijama su se provukli, jer mi smo imali dominaciju u većem dijelu susreta. Ok, ako su oni to mogli napraviti kod nas, vjerujem da i mi možemo kod njih. Napravit ćemo sve da anuliramo njihovu prednost iz prvog susreta, igrat ćemo napadački, jer samo tako možemo zabiti gol. A gol nam treba, najmanje jedan, da bismo uopće mogli razmišljati o plasmanu u polufinale. Idemo odigrati pravu utakmicu i probati izboriti ulaznicu za posljednje četiri momčadi u Ligi prvaka, najavio je Jesus.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.