Fabio Cannavaro: Louis van Gaal je iskazao nepoštovanje prema prvom vrataru!

Nedjelja, 06. srpnja 2014. 20:51 Napisao/la  SC

Znam da svi sada tretiraju Van Gaala kao legendu ili mađioničara zbog te zamjene, ali iskreno to nije nešto što se meni sviđa, kaže Cannavaro, kapetan svjetskih prvaka iz 2006. godine

Louis van Gaal ubire pohvale struke i navijač na otvorenoj sceni zato što je u 120. minuti utakmice između Nizozemske i Kostarike zamijenio vratare. Vratar krul obrani je dva jedanaesterca i postao nizozemski heroj, preostala tri imao je na ruci... Rijetko se događa da trener bolje momčadi razmišlja toliko dalekosežno i trezveno, Van Gaalova odluka zaista je presedan koja pokazuje koliko je nizozemski stručnjak predan poslu. Međutim, ima i onih koji misle suprotno, a neki od njih nisu baš anonimci.

- Znam da svi sada tretiraju Van Gaala kao legendu ili mađioničara zbog te zamjene, ali iskreno to nije nešto što se meni sviđa. To je iskaz nepoštovanja prema prvom golmanu. Tko će biti golman u sljedećoj utakmici? Zamislite da idete na gol u sljedećoj utakmici i da nemate stopostotno povjerenje trenera, rekao je Fabio Cannavaro za Globo Esporte.

Cannavaro je jedna od najboljih stopera svih vremena, jedini branič koji je proglašen najboljim igračem jednog svjetskog prvenstva u izboru novinara i dobitnik Zlatne lopte. Na SP-u 2006 u Njemačkoj Cannvaro je bio kapetan i najbolji igrač svjetskih prvaka, Italija je u finalu pobijedila Francusku nakon boljeg izvođenja jedanesteraca, pa Cannavaro dobro zna što govori kada su jedanaesterci u pitanju

Van Gaal je nakon utakmice otkrio da je od ranije imao namjeru uvesti Krula u slučaju izvođenja jedanaesteraca, ali da o tome nije obavijestio prvog vratara Cillessena.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.