EP 2020 BiH pobijedila Finsku i zadržala šanse, Zoran Kvržić asistent

Subota, 12. listopada 2019. 20:22 Napisao/la  SC
Bosna i Hercegovina razbila Finsku
Bosna i Hercegovina razbila Finsku

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Zenici pobijedila Finsku 4:1 u sedmom kolu kvalifikacija za Euro i zadržala je šanse da se direktno plasira na završni turnir.

No, ako se ne plasira na Euro izravno iz kvalifikacija, BiH će sigurno igrati dodatne kvalifikacije jer je osvojila prvo mjesto u skupini 3 lige B u Ligi nacija

Momčad koju vodi Robert Prosinečki odigrala je fantastičnu utakmicu, mogla je slaviti i puno uvjerljivije, dok su Finci zabili iz jedne jedine šanse.

Utakmicu karijere u dresu reprezentacije BiH odigrao je Zoran Kvržić, sjajni su bili dinamovci Gojak i Hajrović, a Miralem Pjanić je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih veznih igrača na svijetu.

BiH je od prve minute krenula goropadno, igrači Roberta Prosinečkog su bili odlučni, agresivni, motivirani i željni igre.

Gosti su se u Zenicu došli braniti i jasan je bio plan njihove igre.

BiH je nizala kornere, šanse, gol Gojaku je poništen zbog sumnjivog zaleđa, a ozlijedio se i Višća.

Prosinečki je tad napravio ključnu stvar – uveo je Izeta Hajrovića i to se pokazalo kao dobitak.

Upravo je Hajrović u 29. minuti pogodio nakon čudesne asistencije Kvržića.

Sedam minuta kasnije penal za BiH. Nakon šuta Gojaka lopta je u rame pogodila Soirija, činilo se da nije penal, no tako nije mislio sudac.

Pjanić je bio siguran. S 2:0 se otišlo na odmor.

Spašavali su se Finci koliko su mogli, blokirali su pokušaje, a onda je Pjanić zakucao loptu u rašlje za 3:0 u 58. minuti.

U 74. minuti Armin Hodžić je zakucao loptu u mrežu Finaca za 4:0 i potpuni debakl nemoćnih gostiju.

Pohanpjalo je desetak minuta prije kraja ublažio poraz Finske.

Nakon ove pobjede BiH se vratila u igru za drugo mjesto, ali u utorak ima težak ispit u Ateni protiv Grčke i pobjeda je imperativ.

U slučaju da BiH i Finska završe kvalifikacije s istom brojem bodova, na turnir će skupa s Italijom BiH jer ima bolji međusobni omjer od Finske koja je slavila doma 2:0.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.