Andre Mijatović sve bliži Bundesligi, Greuther Furth u derbiju pobijedio Kiel

Ponedjeljak, 22. veljače 2021. 23:10 Napisao/la  SC
Stefan Leitl i Andre Mijatović
Stefan Leitl i Andre Mijatović

U utakmici 22. kola druge Bundeslige nogometaši Greuther Furtha pobijedili su Kiel 2:1 i nastavili svoj pohod prema Bundesligi.

Momčad trenera Stefana Leitla, kojem je pomoćnik Riječanin Andre Mijatović, u prošlom je kolu remizirala s liderom HSV-om, sada je na domaćem terenu pobijedila ekipu koja je iz kupa izbacila minhenski Bayern, a utrka za plasman u elitni njemački nogometni razred tako je postala izuzetno dramatična.

Naime, čak četiri momčadi nakon 22 kola imaju identičan  broj  bodova, HSV, Gruther Furth, Bochum i  Kiel sada su na 42 boda, dvije prvoplasirane direktno ulaze u viši rang, treća ide u kvalifikacije.

Inače, Leitlova i Mijatovićeva momčad od svih spomenutih momčadi u najboljoj je formi, u posljednjih pet utakmica uzeli su 13 bodova i jedini nemaju niti jedan poraz, donedavno uvjerljivo vodeći HSV u posljednjih je pet utakmica osvojio samo šest bodova.

Kiel je poveo na samom otvaranju utakmice, domaćini su izjednačiil preko Nielsena, u 68. minuti istom je igraču poništen pogodak na asistenciju VAR-a zbog zaleđa, da bi sedam minuta prije kraja Muhling autogolom donio veliko slavlje Greuther Furthu.

Utakmica 23. kola: Greuther Furth – Kiel 2:1 (Nielsen 27, Muhling 83-ag/Mees 4).

Poredak: HSV 42, Greuther Furth 42, Bochum 42, Kiel 42, Karlsruher 36, Fortuna 36, Hannover 33...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.