ZLATKO DALIĆ Nadam se svojem boljem izdanju, nisam bio u formi protiv Azerbajdžana

Srijeda, 09. listopada 2019. 20:43 Napisao/la  SC

Srce za sada tuče dobro. Sretni smo što smo na Poljudu, očekujem da nas Poljud pogura prema pobjedi kad bude teško, kaže kapetan Luka Modrić

ZLATKO DALIĆ Nadam se svojem boljem izdanju, nisam bio u formi protiv Azerbajdžana

 

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak (20.45) na Poljudu protiv Mađarske igra kvalifikacijsku utakmicu za plasman na EP 2020.

Uoči utakmica u Splitu pred novinare su izašli Luka Modrić i Zlatko Dalić:

- Srce za sada tuče dobro. Sretni smo što smo na Poljudu, najviše se sjećam Gruzije kada smo pobijedili na putu do Eura u Pojskoj. Publika nas je nosila do pobjede, okrenuli smo rezultat. Očekujem da nas Poljud pogura prema pobjedi kad bude teško. Ponavljam, jako se veselimo, presretni smo što igramo na Poljudu nakon dugo vremena. Najvažnije je kako ćemo mi ući u utakmicu. Kada je naš pristup pravi, kao protiv Slovačke, Walesa ili kroz prvih pola sata protiv Azera, to je to, to je put. Ako ne budemo na sto posto, Mađarska nas može iznenaditi To su već napravili, pa moramo biti na nivou od prve minute. Moramo odigrati veliku utakmicu jer imamo imperativ pobjede da uđemo mirniji u završetak kvalifikacija. Dobro smo se spremili u protekla dva dana, očekujem pobjedu, ali neće biti lako. Samo pozitivno razmišljamo, očekujemo fenomenalnu atmosferu. Ne osjećam pritisak, očekujem da će nas publika nositi do pobjede, rekao je kapetan Modrić koji u zadnjoj utakmici zabio prekrasan pogodak Granadi:

- Najbitnije je da u četvrtak pobijedimo i odigramo veliku utakmicu pred našom publikom, najmanje je važno tko će ga zabiti. Ljestvica govori puno, nama je svaka utakmica bila teška i ne bih htio nikog izdvajati, naglšava Modrić koji ovako prokomentirao povratak Ivana Rakitića:

- Ivan i ja smo razgovarali, ali bih to zadržao za sebe. Najvažnije je da je Ivan opet tu s nama, smatra Modrić.

- - Nećemo se puno zamarati Mađarima, ulazimo u utakmicu s respektom, ali znamo da sve ovisi o nama i našem pristupu. Moramo igrati pametno, a ne srcem. To je jako važno jer će atmosfera biti paklena. Ne smijemo srljati, ne smijemo pasti u eufooriju i nervozu. Mi smo ekipa koja igra nogomet, ako nas ulovi nervoza dolazi kontraefekt. Dakle, samo strpljivo i pametno. To molim našu publiku, neka ne gube vjeru i želju, neka ne očekuju da riješimo sve u deset minuta jer se utakmica igra 90 minuta, kazao je izbornik Zlatko Dalić koji je prema običaju početnu postavu nije htio objaviti:

- Znate koliko vjerujem ovim igračima. Moj posao je da sačuvam amtosferu i popravim svoju formu nakon utakmice protiv Azerbajdžana, tamo nisam bio u formi, nisam reagirao na vrijeme kada su igrači pali. Nadam se svojem boljem izdanju, naglasio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.