Zlatko Dalić: Nikada neće svi biti zadovoljni s popisom igrača, ali ovo je moja odgovornost

Ponedjeljak, 21. svibnja 2018. 15:13 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić Foto: HNS

Zlatko Dalić prokomentirao je stanje nekih igrača na zadnjem popisu, izbornik je objavio 24 imena na koje računa na SP-u.

Među njima se zadnji istaknuo Ante Rebić:  

- Pa kada jedan igrač tako otrese dva stopera njemačke reprezentacije i zabije dva gola u finalu Kupa, onda moram biti zadovoljan. Pjaca? Znam da nije dovoljno igrao, ali njemu jako vjerujem. I može nam biti džoker s klupe kada nam to bude trebalo. On može igrati lijevo i desno krilo, biti  čista špica. I jedna stvar, Pjaca se ozlijedio na prijateljskoj utakmici za Hrvatsku, to cijenim i poštujem. Među napadačima imamo Mandžukića i Kalinić, a to može pomoći i Kramarić koji je u pravoj formi. I koji zabija puno golova. Mandžukić će biti čista špica, to je njegova najbolja pozicija, tu je pružao najbolje partije, kazao je Dalić o napadačima.

Forma obrambenih igrača je diskutabilnija, posebice lijevih braniča Pivarića i Strinića.

- Vječno su osporavati, tu su opcije još bili Sosa i Barišić. Ali, Sosa je ozlijeđen, ne može biti spreman za Rusiju. Strinić nije previše igrao nakon promjene kluba, ali ja iza te dvojice moram stati. Pa ne mogu nekoga staviti na popis, a onda zbog njih biti u dilemi. Vjerujem im maksimalno, imaju moju podršku. Da vam svima dam papir, svi biste se mučili oko jednog ili dva imena. Odlučio sam gurati igrače koji igraju stalno, ali naravno to se ne odnosi na Vrsaljka ili Ćorluku, već na one mlađe igrače. Da, Pjaca i Strinić nisu igrali koliko treba, ali zbog njih nisam imao dilema. Nikada neće svi biti zadovoljni, svatko će imati svoje mišljenje, ali ovo je moja odgovornost, ja moram izabrati najbolje. Dilema su mi zbog  ozljeda bili stoperi. Mislim da Svjetsko prvenstvo nije vrijeme za promjene, njih možemo raditi u Ligi nacija ili na jesen. Čvrsto vjerujem u ove igrače, ovo je san svih nas, naglašava Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.