ZLATKO DALIĆ Morao se taj prvi poraz u Varaždinu dogoditi baš meni

Srijeda, 12. lipnja 2019. 01:10 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

 

Hrvatska je dožvijela poraz (1:2) u prijateljskoj utakmici protiv Tunisa, prvi na varaždinskom stadionu uopće:

- Kontranapad nas je danas ubio, moramo to riješiti. Probali smo s tri stopera, a kad ćemo ako ne sada prije devetog mjeseca? Nije išlo, curilo je sa svih strana. Dečkima nemam što zamjeriti, dali su sve od sebe ovih deset dana. Žao mi je publike i jer smo se oprostili od njih porazom.  Prvo poluvrijeme je bilo slabo, nismo mogli stvoriti ništa, oni su se branili, bili su u bloku. Drugo je bilo puno bolje, ali primili smo taj gol iz penala. Ima stvari koje treba popraviti, ali najvažnije je naučiti igrati protiv kontranapada. Ova mi utakmica nije nikako pasala, nisam je htio uopće. Poslije Walesa je bilo jako teško išta drugačije napraviti. Ali puno je drugačije kada smo zajedno desetak dana. Sad nas čeka odmor, da se svi dobro spreme do devetog mjeseca. Eto, morao se taj prvi poraz u Varaždinu dogoditi baš  meni. Uvijek je lijepo doći u svoj grad, hvala publici na podršci i na punom stadionu. Žao mi je zbog poraza, kaže izbornik Zlatko Dalić.

Mađarska je pobjedom protiv Walesa preuzela prvo mjesto s utakmicom više:

- Mi i Slovaci smo izjednačeni, čeka nas borba u devetom mjesecu. Ovo nam je dobra situacija, da vidimo što možemo, a što ne možemo, smatra Dalić.

Duje Ćaleta-Car je jedini igrač koji nije igrao protiv Tunisa, što znači da uživa specijalni tretman otkada je odbio igrati u završnici U-21 Europskog prvenstva.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.