Zlatko Dalić: Dvije i pol godine jurimo sto na sat, moraju doći i ovakve utakmice!

Subota, 14. listopada 2023. 19:44 Napisao/la  SC

Neće biti puno promjena u sastavu. Bruno Petković je ostao doma, njegova želja je jedno, a spremnost drugo, kaže izbornik

Zlatko Dalić: Dvije i pol godine jurimo sto na sat, moraju doći i ovakve utakmice!

Hrvatska reprezentacija u nedjelju igra u Walesu, cilj jasan nakon poraza od Turske u najslabije odigranoj kvalifikacijskoj utakmici u mandatu Zlatka Dalića.

- Najvažnije je da je sve u našim rukama. Svjesni da smo bili loši protiv Turske, ne smijemo to ponoviti jer ćemo imati problema i protiv Walesa. Respekt domaćinu, igrali smo u Splitu 1:1, bilo je isto u Cardiffu prije četiri godine. Bit će bitka, agresija, publika, no moramo znati to izboriti. Svjesni smo da je bilo zaista loše. Dvije i pol godine jurimo sto na sat prema gore, moraju doći i ovakve utakmice. Poklopile su se neke stvari, neću tražiti alibi. Jednostavno, bili smo loši kakvi već dugo nismo bilo. Pogotovo u prvom poluvremenu. I zbog sebe moramo biti bolji. Ako bude dobro sutra, onda je OK. Ako neće - bit ćemo u velikom problemu. Stajali smo daleko od igrača, nismo bili kompaktni u bloku. Široko smo stajali, bili smo u lošoj formaciju. Popravili smo to u drugom poluvremenu, ali nedovoljno dobro. Trčali smo u prazno i svaki za sebe, kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Dalić ima velikih problema s rosterom, nikada u mandatu nije mu nedostajalo tako puno bitnih igrača:

- Neće biti puno promjena u sastavu. Bruno Petković je ostao doma, njegova želja je jedno, a spremnost drugo. Ostali smo na Musi i Belji. Obojica su klasični centarfori, malo drugačije igraju nego što smo dosad igrali. Možda napravimo i neke promjene u zadnjem redu, nešto ćemo poduzeti. Iskreno, nemamo puno izbora, ali nadam se da ćemo napraviti najbolje, poručio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.