ZLATKO DALIĆ Ako ostanem izbornik, Hrvatska će se sigurno vrlo brzo vratiti u Split

Petak, 11. listopada 2019. 00:16 Napisao/la  SC

Ovo je bila moja misija: Hrvatska u Splitu i Hrvatska na Euru, to su bila moja dva cilja nakon Mundijala, kazao je izbornik nakon pobjede protiv Mađarske

ZLATKO DALIĆ Ako ostanem izbornik, Hrvatska će se sigurno vrlo brzo vratiti u Split

 

Hrvatska je pobijedila Mađarsku u fantastičnoj atmosferi na Poljudu:

- Čestitke igračima na sjajnoj utakmici i velika tri boda, ali još i veće čestitike navijačima. Mislim da se u povijesti Hrvatska nije igrala u ljepšem i boljem ambijentu. Igrali smo kao u transu, žmarci su prolazili tijelom, hvala Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj. Izgleda da se ipak može! I bez pirotehnike, bez ekscesa, bez svega! Nogomet čini čuda, kada smo zajedno u svemu, onda se ne bojim ničega. Uvijek je ovdje sjajno ozračje i tko ne bi poželio opet igrati ovdje. Kazao sam da nikome nije na ponos da Hrvatska nije bila toliko dugo na Poljudu. Ovo je bio dokaz koliko su Split i Hrvatska suđeni jedno drugome. Ovo je bila moja misija: Hrvatska u Splitu i Hrvatska na Euru, to su bila moja dva cilja nakon Mundijala. Ako ću biti izbornik i dalje, Hrvatska će se sigurno vrlo brzo vratiti, možda već za dva mjeseca, rekao je izbornik Zlatko Dalić.


O Rakitiću i Rebić izbornik kaže:

- Moram čuvati kuću. Moramo biti zajedno, moramo biti kompaktni. Ja bezuvjetno vjerujem igračima, ali klupska forma nije preuduvjet za partiju u reprezentaciji. Mislim da ne bi bilo dobro da su Rakitić i Rebić propustili utakmicu, sad smo ih opet dobili, sad smo ih vratili. Situacija u reprezentaciji je specifična, mislim da smo dobro zaključili tu priču. Vlašić i Brekalo definitivno zaslužuju priliku, ali ima vremena za njih.

O Petkovići i Modriću izbornk kaže:

- Reprezentacije je u njemu dobila vrhunskog napadača. On je jedan od najkompletnijih napadača koje smo ikad imali. Ako nastavi ovako raditi i slušati Bjelicu, bit će velik igrač. Samo da ga ne prebaci i bit će od velike koristi i Dinamu. A Lukina proslava je odala sve, kazao je da nikad ni u Realu nije doživio ovako nešto. Bilo je čak i emotivnije nego protiv Argentine.

Wales je sljedeći protivnik:

- Nije dobro da se igraju utakmice svaka tri dana. Pokušat ćemo malo ekipu drugačije posložiti, ali nama se tamo pruža šansa da osiguramo Euro. Tako da ću razgovarati s igračima, nešto izmijeniti, i pokušati pronaći dobitnu formulu. Nama je svejedno kako drugi igraju, mi moramo dohvatiti 15 bodova i pobjeda u Cardiffu sigurno nam donosi Euro.

A na EURO-u slijedi:

- Sigurno imamo kvaliteteu napraviti tamo nešto. Ako nađemo još dva-tri mlađa igrača i sačuvamo senatore, vjerujem da možemo napraviti puno. Ali nemojmo preskakati, čeka nas prvi cilj i ne bih volio da se spotaknemo.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.