Ovako će reprezentacija izgledati kada odu Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić!

Petak, 13. listopada 2023. 09:05 Napisao/la  Igor Vranić

Nije ni Zlatko Dalić briljirao tijekom utakmice, najuspješniji izbornik svih vremena sat vremena gledao je utakmicu kao da sjedi u VIP loži

Luka Modrić igrao daleko ispod očekivanja
Luka Modrić igrao daleko ispod očekivanja

Hrvatska reprezentacija doživjela je prvi poraz u kvalifikacijama za EP 2024, Turska je pobijedila (1:0) u Osijeku u utakmici 6. kola.

Talijanski stručnjak Vincenzo Montella debitirao je na klupi turske reprezentacije pobjedom kojom je praktično osigurao plasman na EP.

Hvatska nije izgubila realne šanse relativno lako plasirati se na EP, ali je izgubila obraz nakon što je odigrala jedno od najslabijih poluvremena u šest godina koliko Zlatko Dalić vodi reprezentaciju.

U prvoj utakmici na Opus Areni narušeno je dostojanstvo treće reprezentacije na svijetu.

Ne zbog poraza, nego zbog pristupa!

Što se događalo u pripremi utakmice zna najbolje stručni stožer, svi znaju da je struka najveći krivac ako u utakmici svi stožerni igrači izgledaju onako energetski slabo kao što su izgledali najbolji hrvatski igrači u utakmici protiv Turske.

Nije u Osijeku problem bio u napadačima, bočnim braničima ili vrataru, problem je da Luka Modrić, Marcelo Brozović i Marcelo Kovačić nikada nisu zajedno odigrali jedno slabije poluvrijeme za reprezentaciju.

Znalo se dogoditi da netko od njih odigra slabije, ali sva trojica onako slabo nikada nisu izgledali otkada je Dalić izbornik.

Nije ni Zlatko Dalić briljirao tijekom utakmice, najuspješniji izbornik svih vremena sat vremena gledao je utakmicu kao da sjedi u VIP loži.

Od Dalića se nije očekivalo da ponižava igrače zamjenama nakon dvadesetak minuta kao što  rade neki treneri u HNL-u, ali se očekivalo da već na poluvremenu promijeni najmanje trojicu igrača i time promjeni pristup.

Dalić je počeo mijenjati tek nakon sat vremena, odmah je uspio promijeniti odnose na terenu što znači da bi hrvatske šanse bile veće da je ranije obavio zamjene.

Treba naglasiti da se u Osijeku nije dogodilo ništa alarmanto, porazi su normalna pojava u sportu čak i kada nisu normalni.

U nogometu je sve moguće iako nije realno očekivati da najbolji hrvatski igrači dvaput zaredom mogu onako slabo izgledati u natjecateljskim utakmicama, hrvatska reprezentacija već će u utakmici protiv Walesa izgledati drugačije.

Utakmica u Osijeku brzo će se zaboraviti.

Jedino što nakon prvoga poluvremena utakmice treba zapamtiti je kako će hrvatska reprezentacija izgledati kada jednog dana odu Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.