U-21 Hrvatska pobijedila Litvu, Igor Bišćan ostvario drugu pobjedu

Četvrtak, 14. studenog 2019. 19:59 Napisao/la  SC

Utakmica je odlućena u završnici dvama pogocima, pogotke postignuli  Ivanušec, Posavec i Bistrović 89. Ivan Lepinjica odigrao cijelu utakmicu

Igor Bišćan
Igor Bišćan

 

Hrvatska U-21 reprezentacija u trećoj kvalifikacijskoj utakmici ostvarila je drugu pobjedu, izabranici Igora Bišćana u Vilniusu su pobijedili Litvu rezultatom 3:1.

Utakmica je odlućena u završnici dvama pogocima, u 73. minuti na kraju kontranapada Bistrović je proigrao Posavca, koji je pogodio za 2:1.

Pred kraj utakmice Bistrović je pogotkom zaključio utakmicu, Ivanušec je asistirao.

Bišćan je ostvario drugu pobjedu, otkada je postao izbornik pobijedio je San Marino (7:0) i Litvu (3.1) u gostima.

Nenad Gračan smijenjen je u rujnu nakon poraza (1:2) od Škotske u Puli.

 - Naposljetku su odlučile naša mirnoća i naša kvaliteta. Trebali smo ranije umiriti utakmicu i ukloniti rezultatsku neizvjesnost jer smo mogli postići dva ili tri pogotka u prvih 15 minuta. Tada se ne bismo uopće doveli u neizvjesnu situaciju, kada je jedan trenutak naše nepažnje vratio domaćine u igru. Trebalo je reagirati bez nervoze i prije kraja utakmice kapitalizirati prevlast na terenu. Na svoje zadovoljstvo, uspjeli smo u tome. Očekivali smo tešku utakmicu, a svojom smo je dekoncentracijom i nepažnjom dodatno zakomplicirali. Međutim, uveli smo svježe igrače te za drugi pogodak iskoristili priliku za odličan, brz i učinkovit protunapad. Treći je pogodak bio 'točka na i' naše ipak zaslužene pobjede. Litvu smo i očekivali ovako čvrstu, kompenzirala je razliku u kvaliteti disciplinom i borbenošću. Dočekali su svoj trenutak i učinili nam utakmicu maksimalno teškom, kazao je Bišćan.

LITVA: Krapikas, Širvys (od 90' Uzela), Kloniunas, Šatkus, Stočkunas, Šesplaukis (od 88' Vareika), Antanavičius, Megelaitis, E. Jankauskas (od 82' Ramanauskas), Dubickas (od 88' Kružikas), Utkus (od 82' Marazas)

HRVATSKA: Šemper, Šutalo, Kalaica, Gvardiol, Bradarić, Moro (od 75' Žaper), Lepinjica, Ivanušec (od 90' Majer), Ćuže (od 65' Bistrović), Musa (od 75' Kovačević), Marin (od 46' Posavec)

Skupina 4, 5. kolo: Litva - Hrvatska: 1:3 (Antanavičius 60/Ivanušec 9, Posavec 73, Bistrović 89)

Poredak: Češka (4) 8, Škotska 8 (4), Grčka 7 (3), Hrvatska 6 (3), Litva (5) 4, San Marino (5) 0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.