U-21 EP Hrvatska porazom od Francuske izgubila šanse za plasman u završnicu

Petak, 21. lipnja 2019. 22:57 Napisao/la  SC

Francuska - Hrvatska 1:0. U posljednih pola sata hrvatska momčad ostavila dobar dojam, Kulenović u 65. minuti pogodio vratnicu 

Marin Jakoliš
Marin Jakoliš

 

Hrvatska U-21 reprezentacija doživjela je poraz (0:1) od Francuske i izgubila šanse za plasman u završnicu Europskog prvenstva.

Za razliku od utakmice protiv Rumunjske, naša reprezentacija izgledala je organiziranije u bloku i igrom u zadnjih pola sata pokazala da nije zalutala u San Marino.

Francuska je potvrdila ulogu favorita, iskazala je kvalitetu više u svim segmentima igre i zasluženo pobijedila.

Cijela Gračanova priprema utakmice završila je za osam minuta.

Na ubačaj zdesna Dembele je nadmoćno u duelu nadskočio Borevkovića i glavom loptu skrenuo u mrežu - 1:0.

Takvi pogoci isključivo ovise o duel-igri koja je u hrvatskom slučaju bila barem jednu razinu ispod francuske.

To se dobro vidjelo u 12. minuti, kada se Ntcham na vrhu kaznenog prostora praktično u mjestu lakoćom oslobodio dvojice hrvatskih braniča i snažno loptu uputio u Posavca.

Francuzi su osjetno fizički dominirali, ostvarili su prevlast u posjedu lopte, nekoiliko puta zaprijetili, ali nisu stvorili priliku za kojoj mogu žaliti.

Relativno je dobro stajala hrvatska momčad u bloku ispred Posavca.

U 33. minuti Vlašić je idealno proigrao Jakoliša na lijevoj strani, hrvatski napadač ušao je u kazneni prostor i loptu poslao uz daljnju vratnicu.

Bila je to jedina hrvatska prilika do odmora.

Brekalov ulazak u 63. minuti kao da je bio znak da naša reprezentacija podigne razinu trke i ambicioznosti u napadu.

U 65. minuti Konate je igra rukom u kaznenom prostoru, nizozemski sudac Gozubuyuk nije reagirao!

Nije reagirao ni VAR.

U 69. minuti snažni Kulenović izdržao je u duelu pritisak Upamecana, oslobodio se u trku francuskog braniča i na ulasku u kazneni prostor loptu poslao u vratnicu.

Bila je to posljednja prilika za Hrvatsku da se vrati u turnir.

U posljednih pola sata hrvatska momčad ostavila je dobar dojam u nekoliko pokušaja da probije francusku obranu, više od toga očito nije mogla.

Francuzi su počeli igrati kontre, dvije su bile izgledne.

U 85. minuti Dembele je udarcem s 20 metara dobro protegnuo Posavca, a u 89. minuti Dembele je promašio prazna vrata sa 6 metara na del Castillov ubačaj zdesna.

FRANCUSKA: Bernardoni, Dagba, Upamecano, Konate, Sarr, Ntcham (65 Aouar), Tousart, Reine-Adelaide (73 Guendouzi), Ikone, Thuram (65 del Castillo), Dembele

HRVATSKA: Posavec, Uremović, Borevković, Katić, Sosa, Šunjić, Moro, Ivanušec (86 Halilović), Vlašić, Murić (63 Brekalo), Jakoliš (56 Kulenović)

U-21 EP, Skupina C, 2. kolo: Francuska - Hrvatska 1:0 (Dembele 8), Engleska - Rumunjska 2:4 (Gray 79, Abraham 87/Puscas 76-11, Hagi 85, Coman 80, 90+3)

Rumunji su doslovno pregazili Englesku u zadnjih desetak minuta, kada su postignuli tri pogotka i dvjema pobjedama osigurali plasman u završnicu prvenstva.

Poredak: Rumunjska i Francuska 6, Engleska i Hrvatska 0

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.