Niko Kranjčar: Drago mi je da sam opet na Poljudu za koji me vežu posebne emocije

Utorak, 14. kolovoza 2012. 13:45 Napisao/la  Ivan Jelić

Najvažniji dojam nakon prvog treninga jest da su svi jako motivirani. Sve počinjemo ispočetka, nikome mjesto nije zagarantirano i tako se moramo ponašati, rekao je Štimac u uvodu

Dan prije izborničke premijere na klupi Hrvatske Igor Štimac podijelio je novinarima razmišljanja uoči ogleda sa Švicarskom u Splitu. S izbornikom su bila dva vezna aduta Dario Srna i Niko Kranjčar, koja obojica imaju jaku povezanost s Poljudom.

- Ovo je prvo službeno okupljanje poslije Eura, a tu su novi izbornik i stručni stožer. Sutra za nas počinje novi ciklus za Brazil. Puno nas je iz Splita i sigurno da nas veseli što ovo možemo podijeliti sa splitskom publikom. Svi su igrači spremni. Trening je prošao jako dobro, upoznavanje je počelo, a od sutra počinjemo pripreme za Brazil, rekao je Srna, dok je Niko dodao:

- Drago mi je da sam opet na Poljudu za koji me vežu posebne emocije. Što se tiče kvalifikacija, mislim da je sve jasno. Očekujem direktan plasman na Svjetsko prvenstvo. Vjerujem svojim suigračima i ne bojim se staviti nas u ulogu favorita, zaključio je Kranjčar.

 Igor Štimac iznio je svoje viđenje stnja u reprezentaciji:

- Najvažniji dojam nakon prvog treninga jest da su svi jako motivirani. Nisam inzistirao na maksimalnom intenzitetu, no unatoč tome, igrači su ga pokazali. To me jako raduje i drago mi je da su svi ozbiljno shvatili ono što je pred nama. Sve počinjemo ispočetka, nikome mjesto nije zagarantirano i tako se moramo ponašati. Svi se mogu izboriti za mjesto u prvoj momčadi, rekao je Štimac u uvodu.

Novinare je najviše zanimalo stanje mozga hrvatske igre Luke Modrića, koji i ovoga ljeta proživljava trakavicu oko željenog odlaska s White Hart Lanea. Nezadovoljni Modrić dugo je odbijao trenirati. Da li je to ostavilo traga na njegovoj formi?

- Već je sad evidentno kako Luka Modrić vrlo vjerojatno neće biti u optimalnom stanju za prve dvije utakmice kvalifikacija. Mislim dati priliku velikom broju igrača, sve isprobati i nadam se da ćemo nakon utakmice u srijedu imati nekoliko upitnika manje, nastavio je Bilićev nasljednik na klupi "kockastih".

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.