Zlatko Dalić: Ako ću se vraćati na to koga sve nema, neću stati dva dana

Četvrtak, 05. rujna 2019. 20:04 Napisao/la  SC

Nisam razgovarao s Ivanom, moram biti iskren. U ovakvom trenutku ne bih želio ulaziti u tu temu niti davati izjave s tim u vezi, kaže Luka Modrić

Modrić i Dalić
Modrić i Dalić

 

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak (20.45) u Trnavi protiv Slovačke igra kvalifikacijsku utakmicu za plasman na EP 2020.

Svjetski doprvak kvalifikacije igra opterećen porazom od Mađarske u Budimpešti:

- Ta utakmica u Mađarskoj bila je dobra škola za nas. Nismo bili dovoljno motivirani, odgovorni i agresivni. Ne smijemo to ponoviti ovdje. Očekujem sličnu utakmicu toj, sad moramo biti dovoljno odgovorni i dati svoj maksimum. Svi protiv nas kao svjetskih viceprvaka igraju na maksimumu, mi ako nismo na razini možemo imati problema. Svjetsko prvenstvo je bilo i prošlo je. Bila je to drugačija priprema, ovo su kvalifikacije za novo natjecanje. Mi smo dva dana radili analizu Slovačke, znamo da su oni najjači u veznom redu. Hamšik je najopasniji, tu je i taj Mak, ali... Sve će ovisiti o nama, o našoj kvaliteti i pristupu. Nema razloga da budemo loši! Nije bilo puno vremena, praktički smo samo dva dana zajedno i nisam zadovoljan.Prije Walesa je bilo puno više vremena. Ipak, moramo dati sve od sebe da taj kiks u Budimpešti ispravimo i da budemo pravi, kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Otkaz Ivana Rakitića poremetio je atmosferu:

- Neću o tome razmišljati., Samo ste vi mediji imali fokus na tome. Ako ću se vraćati na to koga sve nema, neću stati dva dana. Nema 15-tak igrača. Dajmo moral i podršku ovima koji su ovdje. Ja uoće nisam time okupiran. Idemo ostvariti rezultat s ovima koji su tu. Ako ćemo se vraćati onima kojih nema, nećemo napraviti ništa. Imali smo dva sjajna treninga, ja ne mislim da je atmosfera loša, dapače. Što se sastava tiče, bit će ofenzivan, idemo dati gol. Zadnji trening bit će standardan, stariji protiv mladih da se malo opustimo pred utakmicu, govori Dalić.

Luka Modrić nikada nije ni pomislio otkazati nastup zbog razloga koji je naveo Ivan Rakitić:

- Svatko ima svoje gledanje na stvari. Protiv Walesa se pokazalo da je atmosfera jako dobra. Tad je trebalo pobijediti, mi smo pokazali zajedništvo, borbenost i htijenje. Taj put trebamo slijediti. Ako malo popustimo, onda se dogodi ono što se dogodilo u Budimpešti. Ja vidim atmosferu dobrom, svi smo željni dobre igre. Pobjeda bi bila fenomenalna, ali ne stavljamo imperative pred sebe. I protiv Walesa je bilo izostanaka pa smo bili dobri, a takvi moramo biti i ovdje i odigrati najbolje što možemo. Nisam razgovarao s Ivanom, moram biti iskren. U ovakvom trenutku ne bih želio ulaziti u tu temu niti davati izjave s tim u vezi. Kad se sve završi možda će biti vremena za priču o tome. Teško mi je ući u njegovu glavu i zašto dolazi u te dileme. Kao što znate, ja sam imao teških trenutaka u reprezentaciji i oko nje, ali uvijek sam s velikim guštom dolazio tu i nikad nisam razmišljao o nedolasku dokle god mogu pomoći. Dok me izbornik i stožer žele, ja sam tu. To nije floskula, meni je zaista čast igrati za reprezentaciju. Dok budem tu, davat ću za Hrvatsku svoj maksimum, kazao je Modrić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.