Povratak Ivana Rakitića nameće se prirodno kao najbolje kratkoročno rješenje

Srijeda, 25. listopada 2023. 12:11 Napisao/la  Igor Vranić

Istinska promjena u svakoj momčadi događa se samo kada se promjeni struktura pozitivnih ili negativnih emocija stožernih igrača

Povratak Ivana Rakitića nameće se prirodno kao najbolje kratkoročno rješenje

U jeku priprema za dvije zadnje utakmice u kvalifikacijama za EP 2024 godine, izbornik Zlatko Dalić najavio je promjene u rosteru.

Promjene o kojima spekuliraju mediji ništa neće bitno promijeniti u konstelaciji momčadi koja je osvojila treće mjesto na svijetu prije godinu dana.

Svi novi igrači o kojima se spekulira nemaju kapaciteta utjecati na tonuse glavnih igrača, u praksi je gotovo svejedno hoće li Dalić umjesto Petra Muse pozvati Franju Ivanovića.

Uz dužno poštovanje prema obojici mladih napadača, istinska promjena u svakoj momčadi događa se samo kada se promjeni struktura pozitivnih ili negativnih emocija stožernih igrača.

U ovom trenutku jedini igrač koji u roku odmah može utjecati na pozitivne promjene je Ivan Rakitić.

Rakitićev povratak nameće se prirodno kao najbolje kratkoročno rješenje uoči presudnih utakmica koje se igraju u razmaku od tri dana (Latvija/18. studenog, Armenija/21. studenog).

Rakitić je trenutačno stožerni igrač Seville, 35-godišnji veznjak aktualnog pobjednika Europske lige u utakmicama protiv reprezentacija kao što su latvijska ili armenijska lakoćom može dominirati u svemu zbog čega je nogomet "made in Croatia" postao svjetski brand.

U ovom razdoblju za reprezentaciju od forme je još važnija Rakitićeva karizma, koja je dokazano kompatibilna liderskim karakteristikama tri godine starijega Luke Modrića.

Rakitić je još uvijek jedini hrvatski veznjak radi kojega Mateo Kovačić i/ili Marcelo Brozović mogu mirno sjediti na klupi.

Na kraju treba ponoviti sljedeće:

- Uvijek želim ostaviti vrata otvorena. U bilo kojem slučaju, ne daj Bože. Moja reprezentacija, moji Vatreni i izbornik i cijela Hrvatska mogu računati na mene. Za minute i penale - uvijek spreman za moju Hrvatsku, rekao je Rakitić, kada se 2020. godine oprostio od reprezentacije.

Tri godine kasnije Rakitić trenutačno igra bolje od Modrića, Kovačića i Brozovića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.