Niko Kovač: Jesu li igrači rekli da razmišljaju o novcu? Pometite prvo ispred svojih vrata!

Ponedjeljak, 18. studenog 2013. 21:35 Napisao/la  SC

Ne trebamo popravljati 10-20, nego samo 1-2 posto onoga što nam je nedostajalo u datom trenutku i Islanđanima će biti teško, kaže izbornik Kovač uoči utakmice protiv Islanda

Niko Kovač u razgovoru sa stranim novinarima stao je u zaštitu igrača, izbornik je žučno reagirao na islandske natpise da su naši igrači u Rejkjaviku popili 70 piva. Tako barem tvrdi osoblje hotela:

- Svaka čast vašem hotelu i gostoprimstvu. Mislio sam da ste gospoda sa sjevera, ali očito da niste, rekao je Kovač.

{jb_blackbox-right}Rakitić: Moramo preuzeti odgovornost
-  I mi  znamo da smo mogli odigrati bolje, no sve je na nama. Moram preuzeti odgovornost za svoje igre. Premda je Modrić izjavio kako preuzima odgovornost za lošu igru hrvatske vrste, nikada ne može samo jedan igrač biti krivac, rekao je Rakitić.{/jb_blackbox-right}

Kovač je morao komentirati svoju izjavu da „Islanđani imaju po 190 cm, a padaju skao mala djeca”?

- Da, rekao sam to. Ako se izbornik Lagerbäck ljuti na suca, mogu se i ja žaliti. Pogledajte snimku protiv Slovenije u Reykjaviku, isto je bilo i na našoj utakmici. Bio sam nogometaš i znam što je pad od udarca, a što od pogleda, kazao je Kovač.

- Oni koji me poznaju znaju da sam miran jer sam vaga, ali kad pretegne na jednu stranu znam biti i drugačiji. Ovdje se svatko služi svojim oružjem, pa moram i ja tako, jer ja sam izbornik, to su moji dečki i baš nitko, a pogotovo oni koji nisu ovdje s nama, ne može pričati neistine, naglasio je Kovač, koji se iznio svoja očekivanja:

- Igramo utakmicu biti ili ne biti, moramo pobijediti. Dečki su vidjeli detalje s prve utakmice, sitnice trebaju popraviti. Ne trebamo popravljati 10-20, nego samo 1-2 posto onoga što nam je nedostajalo u datom trenutku i Islanđanima će biti teško. Nadam se da ćemo pronaći one situacije kao u prvoj utakmici, a kada ih pronađemo, bit će dobro. Mogućnost da island zabije uvijek postoji, ali ja ne znam kako će se utakmica odvijati. Imamo 90 minuta, bilo bi dobro da što prije zabijemo, da ih pritisnemo. Njihova igra je duga lopta, na kontru, a to će im biti teže ako gube, kaže Kovač.

Perišićev prijedlog da igrači u slučaju plasmana premije od 500.000 eura doniraju za Vukovar, Kovač je ovako prokomentirao:

- Kao prvo, još u ničemu nismo uspjeli, nismo se još plasirali. Drugo, jesu li igrači rekli da razmišljaju o novcu? Treće, reprezentacija ima zakladu kroz koju igrači daju svoj doprinos za dobrobit naše domovine, a četvrto, bilo bi dobro da svatko brine o sebi i ne komentira druge stvari. Pometite prvo ispred svojih vrata, ne miješajte se pred naša!

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.