SP 2018

Luka Modrić proglašen najboljim igračem

Nedjelja, 15. srpnja 2018. 19:54 Napisao/la  SC

Nemamo si što zamjeriti, kaže Modrić

Luka Modrić
Luka Modrić

 

Luka Modrić proglašen je najboljim igračem Svjetskog prvenstva!

Modrić je dobio najveće osobno priznanje u karijeri, najbolji igrač mimo običaja nije izabran iz momčadi svjetskog prvaka što dokaz koliko je Modrić dominirao u prvenstvu.

Izabran je najboljim ispred Edena Hazarda koji je završio na drugom mjestu, a treći je ostao Antoine Griezmann.

 - Nije lako izgubiti, ali možemo biti ponosni. Nemamo si što zamjeriti, dali smo sve od sebe, bili smo bolji veliki dio utakmice. Ali eto, ti nesretni golovi su otišli na njihovu stranu. Oni slave, ali mi možemo biti ponosni na to kakav smo turnir odigrali. Malo su osjećaji pomiješani jer nije lako izgubiti, ma koliko god si dobro igrao. Moraju se emocije smiriti, a onda ćemo moći prizemnije razmišljati. Ponosan sam što sam izabran za najboljeg igrača, hvala svima koji su sudjelovali u ovome jer bez njih ništa ne bi bilo moguće, rekao je Luka Modrić.

Najboljeg igrača SP-a izabrala je Fifina komisija u kojoj su srpski stručnjak koji je na SP-ima vodio čak pet reprezentacija na pet uzastopnih mundijala (Meksiko 1986., Kostariku 1990., SAD 1994., Nigeriju 1998. i Kinu 2002.) Bora Milutinović (73), zatim Brazilac koji je bio izbornik na čak šest SP-a (Kuvajt 1982., UAE 1990., Brazil je 1994. odveo na tron, Saudijska Arabija 1998., Brazil 2006. kada je pobijedio i Hrvatsku i JAR 2010.) Carlos Alberto Parreira (75), veliki nizozemski napadač 80-ih Marco van Basten (53), ponajbolji nigerijski igrač svih vremena Emmanuel Amunike (47) i bivši škotski reprezentativac i trener Andy Roxburgh (74).

Najboljim mladim igračem je proglašen sjajni Kylian Mbappe, najbolji golman je Thibout Courtois koji je s Belgijom osvojio broncu u Rusiji, a najbolji je strijelac Harry Kane sa šest golova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.