Ivica Olić: Kako smo igrali u kvalifikacijama, nismo ni mogli zabiti više!

Nedjelja, 17. studenog 2013. 17:12 Napisao/la  SC

Vidjeli smo da je u obrani napravljen veliki pomak. U napadu nismo stvorili mnogo šansi, dakle sad je na nama da i u tom dijelu odigramo bolje i sigurno prolazimo, kaže Olić

Ivica Olić i Josip Šimunić pojavili su se pred novinarima dva dana uoči uzvratne utakmice doigravanja za plasman na SP 2014. godine. Reprezentacija Islanda u Zagreb dolazi s 0:0 ohrabren spoznajom da je s desetoricom igrača više od pola sata bez poteškoća održao nulu. Da hrvatska reprezentacija ima problema sa završnicom znalo se prije utakmice protiv Islanda.

- Olić će zabiti gol, najavio je utakmicu Šimunić.

 

- Rado, ako budem imao priliku. No, najmanje je važno tko će zabiti, bitnije je da do gola dođemo rano, napravimo jaki pritisak na gostujuće redove i ne damo protivnicima disati. Kako smo igrali u kvalifikacijama, ni nismo mogli zabiti više. Pomak se vidi, naravno ne može se sve promijeniti u par dana. Recimo, na Islandu smo imali dominaciju na terenu, koju nismo kapitalizirali. Analizirali smo utakmicu u Reykjaviku i vidjeli da je u obrani napravljen veliki pomak. U napadu nismo stvorili mnogo šansi, dakle sad je na nama da i u tom dijelu odigramo bolje i sigurno prolazimo na Svjetsko prvenstvo, rekao je Olić

 

- Kvalitetniji smo od Islanda u svim segmentima igre, i u obrani i u veznoj liniji i u napadu, no bitan je rezultat. U utorak moramo biti spremni na sve. Teško je sve promijeniti preko noći, međutim na dobrom smo putu. Bilo je mnogo dobrih stvari i samo nam je nedostajao pogodak. Možda smo trebali napasti još više. No, igrali smo u gostima, ispred nas je uzvrat u Zagrebu i možda nam je bilo previše u glavama da ne primimo pogodak. U uzvratu bismo trebali igrati pametnije, kaže Šimunić.

Iskusni Šimunić ne sumnja da će atmosfera na stadionu biti poticajna:

- Ispred nas je odlučujuća utakmica. Navijači napokon gledaju reprezentaciju pozitivnije i nadam se sjajnom ambijentu, zaključio je Šimunić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.