Ivan Rakitić: Španjolskoj lakše bez Piquea, Inieste i Silve nego nama bez Ćorluke i Mandžukića

Ponedjeljak, 10. rujna 2018. 21:20 Napisao/la  SC

Španjolska igra puno brže nego prije kad su držali posjed lopte, sad igraju okomitije lopte i prakticiraju visoki presing, na tome inzistira izbornik, kaže Zlatko Dalić

Luis Enrique i Ivan Rakitić
Luis Enrique i Ivan Rakitić

 

Španjolska nije izgubila natjecateljsku utakmicu kod kuće već 15 godina, a svjetske doprvake čeka rasprodan stadion u Elcheu

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju sutra (20.45) u Elcheu igra prvu utakmicu u novoj Ligi nacija, a protivnik je reprezentacija jedne od najboljih svjetskih nogometnih nacija.

Podatak da Španjolska nije izgubila natjecateljsku utakmicu kod kuće 15 godina, jasno ukazuje kakva zadaća čeka svjetske doprvake:

- Vjerujem da možemo srušiti tu tradiciju. Rušili smo neke tradicije i na SP-u, zašto ne bi i sada u Elcheu. Vjerujem da nakon Argentine i Engleske možemo srušiti i trećeg svjetskog prvaka u dva mjeseca. Rekao sam da nam rezultat u Ligi nacija nije na prvom mjestu, ali to ne znači da ne želimo pobjedu. Dat ću priliku nekim igračima da budem na čistu mogu li na njih računati u budućnosti. Španjolska ima novi stil igre, a nama kreće borba za bodove. Španjolska igra puno brže nego prije kad su držali posjed lopte, sad igraju okomitije lopte i prakticiraju visoki presing, na tome inzistira izbornik, tu su kvalitetniji nego prije, a mi se moramo suprotstaviti presingu i kroz posjed igrati svoju igru. Teret je naš uspjeh na SP-u i drugo mjesto, sad nas svi hoće dobiti i zahtijevat će puno truda i energije da ostanemo u vrhu, kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Ivan Rakitić ponovo je u momčadi, stožerni igrač nije igrao protiv Portugala pa će stotu utakmicu u nacionalnom dresu odigrati u Španjolskoj gdje je stekao igračku afirmaciju.

Između ostalih pod vodstvom španjolskog izbornika Luisa Enriquea s kojim je radio u Barceloni.

- Trebalo bi nekolio sati da se objasni Enrique, jedan od najkompletnijih trenera i čestitke španjolskom savezu što je mogao dovesti takvog trenera. Vidio sam u Engleskoj puno stvari koje smo i mi u Barceloni radili i radujem se što ću ga vidjeti. Jako dobro poznajem španjolsku reprezentaciju, to su sve top igrači koji igraju u najboljim klubovima u Ligi prvaka. Već sam protiv Engleske vidio njegov trag. Razgovarao sam s Dalićem o Španjolskoj, jer poznajem sve igrače vrlo dobro, no teško je nešto otkriti što već ne zna Dalić. Španjolska ima 200 vrhunskih igrača, njima će biti lakše nadoknaditi Piquea, Iniestu i Silvu, nego što će nama biti zamijeniti Ćorluku, Mandžukića i Vidu. Nama je to teži udarac. Ali, vjerujem da ćemo i mi naći odlične zamjene za njih, kaže Rakitić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.