Ivan Klasnić: Možda i ja Vatrenima donesem malo sreće, tko zna!

Ponedjeljak, 10. lipnja 2024. 20:02 Napisao/la  HNS

Moramo pokazati da smo pravi, pa ćemo vidjeti što će biti, rekao je nekadašnji hrvatski reprezentativac, ambasador HNS-a na Europskom prvenstvu u Njemačkoj

Ivan Klasnić
Ivan Klasnić Foto: Screenshot

Hrvatski nogometni savez na konferenciji za novinare predstavio je Ivana Klasnića, ambasadora HNS-a na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a tekst objavljen na stranicama HNS-a prenosimo u cijelosti:

Proslavljeni napadač Vatrenih u novoj će ulozi biti uz hrvatsku reprezentaciju u rodnoj Njemačkoj.

“Prvi put sam u Neuruppinu, vrijeme je malo lošije nego u Hamburgu, Hrvatska je konačno došla u Njemačku. Dosta Hrvata čeka hrvatsku reprezentaciju, bit će jako veselo, a bit će, daj Bože i sreće pa da napravimo dobar rezultat”, rekao je Ivan Klasnić kojega su pitali o bivšem suigraču Luki Modriću.

“Uvijek kažem da je Luka kao vino, što je stariji, to je bolji. Imao je dobru sezonu, nije puno igrao, ali je pokazao kvalitetu. Gledao sam neke utakmice na Santiago Bernabeuu, u španjolskom prvenstvu i u Ligi prvaka, koju je ove godine osvojio po šesti put. U Njemačkoj će biti lider momčadi. Euro? Na svakom velikom natjecanju trebate i malo sreće, vjerujem da će je Hrvatska imati".

Ivan je pokušao objasniti zašto je Hrvatska bila uspješnija na svjetskim, nego na europskim prvenstvima.

“To je tako, nekad treba sreće. Međutim, ovo Europsko prvenstvo je malo drukčije, igramo u Njemačkoj, gdje živi dosta Hrvata. Bit će za nas kao da igramo kod kuće. Bez obzira igramo li u Berlinu, Leipzigu ili Hamburgu, na tribinama će biti više od pedeset posto Hrvata. Moramo pokazati da smo pravi, pa ćemo vidjeti što će biti”.

Naravno da se, kad je Ivan u pitanju, svi vraćaju na onu četvrtfinalnu utakmicu s Turskom na Europskom prvenstvu 2008. godine. Da nije bilo turskog napadača Sentürka, Klasnićev gol bi bio najslavniji u povijesti Europskih prvenstava.

“Znao sam pričati s ljudima o toj utakmici i znali bi mi reći da nismo prošli jer sam ja zabio gol, ha, ha, ha… I dan danas mislim da nije bilo sreće, ništa drugo. Pa kako je samo Sentürk pogodio, lopta se od bloka odbije u rašlje. U jedanaestercima poslije svega nismo bili pravi. Međutim, možda nam se sve vratilo na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji kad smo osvojili srebro i imali puno više sreće na putu do tog velikog rezultata".

Klasnić je uvjeren da Hrvatska u Njemačkoj može daleko…

“Vjerujem da ove godine možemo nešto napraviti što nismo očekivali, vidjeli smo protiv Portugala, iako nije igrao Cristiano Ronaldo, da smo spremni, kao momčad. Bez obzira tko igra. I svi su zdravi, to je najbitnije. Vidjet ćemo tko će igrati protiv Španjolske, ali uvijek kažem u nogometu tko ima bolji dan, dobit će utakmicu. Možda je ovo naša godina, možda i ja Vatrenima donesem malo sreće, tko zna. Dosta smo osvajali srebra i bronce, možda je konačno vrijeme za zlato”.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.