HRVATSKA&ŠVICARSKA Igor Štimac: Hrvatska reprezentacija je blizu španjolskom načinu igre

Ponedjeljak, 13. kolovoza 2012. 15:21 Napisao/la  Ivan Jelić

Težit ću španjolskom modelu igre,  evidentno je da se u današnjem nogometu prednost stječe na sredini igrališta, kaže izbornik Igor Štimac

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak se okuplja u Splitu uoči prijateljske utakmice protiv Švicarske, koja će se  u srijedu (20.30) na blagdan Gospe Velike  odigrati na Poljudu povodom 100. obljetnice HNS-a. 

Uoči utakmice uz izbornika Igora Štimca na presici su bili nazočni Ivan Rakitić i Ante Vukušić:

- Došao je dan okupljanja, posebno sam sretan jer sam nestrpljivo čekao dolazak igrača na naš prvi susret. Što se tiče same utakmice, svi znate da se radi o izuzetno kvalitetnom protivniku kojeg vodi jedan od ponajboljih svjetskih trenera Ottmar  Hitzfeld. Jedan od njegovih dojučerašnjih suradnika, Zvonko Komen, sada je član našeg stručnog stožera.  Svjesni smo što navijači očekuju od nas, kazao je Štimac.

 

Razmišljate li o načinu igre reprezentacije?

 

- Nećemo imati striktno definiran sustav jer će on zavisti o igračima koji će određenog trenutka biti na dispoziciji, ali i o protivniku protiv kojeg ćemo igrati. Težit ću španjolskom modelu igre. Ne znači će na taj način Mandžukić ili Olić izgubiti na vrijednosti. Evidentno je da se u današnjem nogometu prednost stječe na sredini igrališta. U veznoj liniji imamo niz kvalitetnih igrača, hrvatska reprezentacija je blizu načinu igre kakvu prezentira španjolska reprezentacija. Trebat će nam za to vremena, smatra Štimac.

 

Koliko vas zabrinjava situacija oko Modrića?

 

- Istovremeno me zabrinjava  i veseli jer smo svi svjesni da će karijeru nastaviti u dresu Real Madrida. Nisam sretan što nije u trenažnom procesu, kaže Štimac.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.